Од сутра појачана контрола саобраћаја

11.08.2020. 10:24
2
ИЗВОР: СРНА

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске од сутра до недјеље, 16. августа, спроводиће појачану контролу саобраћаја.

Појачана контрола возила биће спровођена са различитим акцентима - однос возач-пјешак, непрописно кретање бициклиста, контрола возача трактора, радних машина, мотоциклиста и мопеда, те контрола учесника у саобраћају на присуство алкохола, дроге и психоактивних лијекова у организму, саопштено је из МУП-а Српске.

Учесници у саобраћају биће контролисани у различитим дијеловима дана јер се анализама података дошло до закључка да се фреквенција појединих учесника у саобраћају и чињење прекршаја учесталије догађа у одређеном периоду дана, наводи се у саопштењу.

Из МУП-а додају да ће контрола бити вршена у градским зонама, на регионалним, локалним и некатегорисаним путевима, те да ће у спровођењу контроле бити ангажовани и службени мотоцикли.

С обзиром на чињеницу да су љетни мјесеци вријеме повећане фреквенције возила на путевима и већег ризика по учеснике у саобраћају, МУП спроводи и у августу кампању "Вози опрезно- путуј безбједно" с циљем превентивног дјеловања на настанак саобраћајних незгода, нарочито оних са тежим посљедицама.

У Републици Српској се у августу 2019. године догодило 237 саобраћајних несрећа у којима је 20 лица погинуло, а 53 лица је тешко повријеђено.

У прва два дана августа ове године евидентиране су 33 саобраћајна удеса у којима су четири лица погинула, а 12 је тешко повријеђено.

Из МУП-а апелују да се учесници у саобраћају одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Vazda 12.08.2020. 21:23
    I opet ce platiti oni sto voze 10-20 brze. Oni sto voze 80kmh brze i ne bivaju zaustavljeni i kad ih zaustave si pruze ruku. I onda opet dok nekog ne ubiju. Ne znam ko mi je odvratniji.
  • Generic placeholder image
    Pale 12.08.2020. 00:11
    Svaka čast Policijo,tako i treba,da ima više kontrole,nebi se desio udes danas sa smrtnim ishodom i to dva smrtna ishoda
Повезане вијести
МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка
Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају" Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"
Од почетка године 179 прекршаја просјачења Од почетка године 179 прекршаја просјачења
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 48m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 6m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 33m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 21m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 42m
    0