Од сутра појефтињење горива у Хрватској

07.06.2022. 21:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Гориво ће у Хрватској од сутра бити јефтиније јер је Влада смањила акцизе и ограничила марже.

Министар финансија Здравко Марић рекао је да је Влада реаговала износом од двије куне по литру бензина или дизела и овакав сет мјера ће трајати мјесец дана, а видјеће како ће се ситуација развијати даље.

Из предузећа "Петрол" данас поручују да имају довољно залиха горива за нормално снабдијевање за овај мјесец, преносе хрватски медији.

- Што се тиче краткорочних испорука, од добављача имамо потврђене све планиране количине нафтних деривата за јун. Зато сматрамо да нема никакве потребе да купци мијењају своје редовне навике за снабдијевање горивом - саопштено је из "Петрола".

Из "Ине", такође, поручују да купци не треба да буду забринути јер компанија на свим својим малопродајним мјестима осигурава довољне количине свих врста деривата, а стабилности снабдијевања тржишта доприноси и производњом у Рафинерији нафте Ријека.

Коментари 0
Повезане вијести
Ни послије 31 годину нема одговорних за убиства седам српских цивила у Мирловић пољу Ни послије 31 годину нема одговорних за убиства седам српских цивила у Мирловић пољу
Злочин над српским цивилима у Гошићу код Книна 29 година без казне Злочин над српским цивилима у Гошићу код Книна 29 година без казне
Више од половине угоститеља у Хрватској прекршило прописе Више од половине угоститеља у Хрватској прекршило прописе
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 36m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 59m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 32m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 29m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 20m
    0