Од вечерас обавезне ковид пропуснице у Србији

23.10.2021. 09:29
0
ИЗВОР: СРНА

У Србији вечерас на снагу ступа одлука о увођењу ковид пропусница за угоститељске објекте.

Ковид пропуснице биће обавезне након 22.00 часа у ресторанима, кафићима, баровима и свим сличним објектима.

Премијер Срније Ана Брнабић изјавила је раније да ковид пропуснице не подразумијевају само доказ о вакцинацији, већ и пи-си-ар тест не старији од 72 часа, антигенски тест не старији од 48 часова и потврду о прележаном корона вирусу која не смије бити старија од седам мјесеци.

- Када је реч о вакцинама, ковид пропусница подразумева да друга доза вакцине није дата пре више од 210 дана, односно седам месеци - рекла је Брнабићева.

Она је навела да ковид пропуснице неће имати фотографије, али ће ковид редари и друга службена лица моћи да затраже на увид лични документ са фотографијом уз пропусницу.

Брнабићева је додала да је за странце потребан дигитални ЕУ сертификат или сертификат земље са којом Србија има потписан уговор о признавању сертификата.

- Сертификат ће моћи да се показује у папирном облику или у дигиталном формату преко мобилног телефона -  објаснила је Брнабићева.

Све инспекције данас и сутра биће на терену како би заједно са угоститељима провјерили у пракси како функционише систем, а у понедјељак, 25. октобра почеће кажњавање правних и физичких лица због кршења мјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    21h 49m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    21h 29m
    1
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    22h 46m
    0
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    19h 38m
    4
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    16h 41m
    2