Oдбијен захтјев Луке Караџића за укидање санкција

09.05.2022. 18:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Окружни суд у америчком округу Колумбија одбио је захтјев Луке Караџића, брата првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, да му се укину санкције уведене 2003. године.

Санкције Луки Караџићу увела је Канцеларија за контролу стране имовине при Министарству финансија САД због пружања подршке Радовану Караџићу, којег је Механизам за међународне кривичне судове /ММКС/ осудио на доживотну казну затвора.

Он је прије неколико година затражио да се укину санкције јер, како је рекао, разлози њиховог увођења нису више на снази.

У саопштењу суда, које је на "Твитеру" подијелио адвокат Питер Робинсон, наводи се да је Лука Караџић тужио Канцеларију и њеног директора, због тога што је одбијање захтјева било произвољно и "јогунасто", а обје стране су поднијеле предлоге за доношење пресуде по скраћеном поступку. Робинсон је бранио Радована Караџића пред Хашким трибуналом, а сада заступа његовог брата.

Суд је у одлуци од 6. маја навео да се мора потврдити одлука о санкцијама уколико поступци Канцеларије нису били произвољни и јогунасти и ако су засновани на стварним доказима.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Власт Републике Српске игнорише све веће економске проблеме Власт Републике Српске игнорише све веће економске проблеме
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 24m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 8m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 13m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 17m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 44m
    0