Одбојкаши Србије у четвртфиналу Европског првенства

10.09.2023. 19:51
0
ИЗВОР: novosti.rs

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се међу осам најбољих екипа на Европском првеснтву, након што је у осмини финала, у Барију, побиједила Чешку са 3-0, по сетовима 25:21, 26:24, 25:21.

Послије учинка 4-1 у уводној фази турнира, када су савладане Њемачка, Белгија, Естонија и Швајцарска, а доживљен убједљив пораз од Италије, "орлови" су као другопласирани тим А групе за ривала на старту нокаут фазе добили трећепласираног из Ц.

Чеси, наравно, не спадају у европску одбојкашку елиту, што се видјело и на почетку такмичења када ни у једном од три сета са Пољацима нису освојили више од 20 поена, али су успјели да савладају наше македонске и црногорске комшије, као и Данску, и тако буду на табели иза Пољске и Холандије.

Но, једно су биле побједе над поменутим екипама, а друго мегдан са "орловима".

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 28m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 12m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 25m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 39m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 31m
    0