Одбојкашице Србије спремно дочекују полуфинале против Турске

02.09.2021. 21:11
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Прва евротитула у рукама одбојкашица Србије завршила је 2011. године у Београду. Од тада траје невјероватан континуитет ове селекције.

На сваком сљедећем европском првенству српска репрезентација је била у полуфиналу. У Београду 2021. године то ће бити шесто узастопно.

До њега су изабранице селектора Зорана Терзића стигле преко Француске. Изгубиле су први сет, али су онда успјеле да преокрену и закажу дуел са Турском (петак, 17.00).

На претходном ЕП у Анкари играле су финале пред пуном халом домаћих навијача, а сада ће се састати у полуфиналу пред домаћом публиком.

- С обзиром на то да је ово била најбитнија утакмица на шампионату, наравно да су Францускиње показале жељу и мотив. Тако је код свих који играју против Србије. Оне су пријатно изненађене, из утакмице у утакмицу су показале да имају квалитет. Али, Србија је ту да покаже своју игру, а када је покаже, онда је најбоља - поручила је либеро наше репрезентације Силвија Поповић.

Тијана Бошковић је поново била главни адут репрезентације на путу ка преокрету.

- Задовољни смо, мислим да смо у трећем и четвртом сету играле добро. Мало смо нервозно ушли у утакмицу, правили смо неке грешке, али побједу нисмо доводили у питање. Сад имамо дан да се спремимо за најважнији дио, а то је борба за медаљу - нагласила је Тијана.

Много проблема је имала у првом дијелу меча Бианка Буша, али је селектор није вадио из игре, већ је вјеровао да ће знати да се избори.

- Очигледно смо веома нервозно ушле у први сет, правиле смо неизнуђене грешке. Драго ми је што смо успјеле да се вратимо и да истакнемо нашу игру - рекла је после меча Буша.

- Увијек када играмо како знамо, ријетко ко може да нам парира. Била је веома тешка утакмица, побиједити једну екипу два пута на неком такмичењу у кратком временском периоду је велики успјех. Драго ми је што смо ушле у полуфинале. Тамо нас чека тешка утакмица против Турске, оне ће покушати да нам се реванширају за оно што смо им урадиле на домаћем терену. Али, спремне смо на тежак меч, максималан фокус од почетка и сигурна сам да ће бити све добро.

Средњи блокер Мина Поповић је на мечу са Францускињама била сјајна на блоку. Једина је успјела да скупи чак пет поена из тог елемента.

- Они нису екипа која смије да се схвати неозбиљно или омаловажи, показале су то од старта. Ушле су у утакмицу одлучније од нас, није нам био нимало лак задатак. Али смо задовољне што смо успјеле да наметнемо наш ритам и да завршимо у нашу корист. У полуфиналу играмо са Турском, за промјену, важну утакмицу – полуфинале или финале то је историја са њима. Можемо да очекујемо добру одбојку, одличну утакмицу, неће бити лако - закључила је Мина Поповић.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ Одбојкашице из Гацка освојиле Куп БиХ
Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 9m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 5m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 9m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 2m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 59m
    0