Одговор на медијске наступе руководства Борачке организације Пале

26.03.2021. 12:07
5
ИЗВОР: Катера

Саопштење Иницијативног одбора за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале преносимо у цјелости.

 -  Ванредну сједницу Предсједништва Борачке организације општине Пале, која је одржана јуче, 25. марта, представници руководства искористили за обраћање медијима. Том приликом јавности су презентоване информације и паушалне оцјене које не одговарају истини.

 Оваквом реакцијом руководство Борачке организације општине Пале покушава да скрене пажњу јавности са важног питања: Зашто Борачке организације Пале нема чланова? Осим најужег руководства које је изабрано нелегално.

Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале послао је дана 18. 3. 2021. године Информацију којом је обавијестио Борачку организацију Пале да је дана 16. 3. 2021. године конституисан Иницијативни одбор, који има 10 чланова и састављен је од бораца, РВИ, чланова породица погинулих бораца из Пала, и са територија сарајевских општина које су током рата биле под контролом ВРС.

У поменутој Информацији је наведено и сљедеће: "Ми смо усвојили премису: "Борачка организација је светиња." Ово из разлога што желимо да чувамо дигнитет Борачке организације, а не желимо ни на који начин да проблеме у Борачкој организацији рјешавамо изван институција."

Руководство Борачке организације општине Пале није уважило наш приједлог да проблеме рјешавамо "у свом дворишту". Беспотребним и непримјереним изласком у јавност су себе покушали направити жртвама, служећи се отрцаним фразама о наводним "злонамјерним упадима" и "политички мотивисаној и инструисаној причи са класичним политичким инжењерингом"... Ми смо имали најбољу намјеру да нам свима Борачка организација остане светиња.

У вези са реченим, јавности ћемо доставити на увид, а члановима Борачке организације Пале на знање, Информацију о нестатутарном раду руководства Борачке организације Пале.

Наредне седмице Иницијативни одбор ће организовати медијско обраћање, гдје намјеравамо појаснити тренутна дешавања око Борачке организације Пале, са акцентом на рад који је супротан Статуту, као и све посљедице таквог дјеловања.

Слика

 

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Krle 29.03.2021. 23:16
    Malo mi djeluje ovo neuvjerljivo, dosta paušalno izrečeno. Kako stoji u tekstu nezadovoljstvo nije upreno ni protiv pojedinca ili grupe unutar Boraćke organizacije Pale. Ali jeste protiv "načina rada", pa biće nije koka već je jaje. Ne može jedno bez drugog, za loš rad ili nikakav odgvornost mora da postoji, bilo to pojedinac ili grupa. Za nerad se mora odgovarati, nema tu nikakvog zamjeranja, istinu treba pogledati u oči.
  • Generic placeholder image
    Draga 26.03.2021. 21:19
    Jadni borci dok ih vodi Paradjina maneken!
  • Generic placeholder image
    Zoran 26.03.2021. 17:58
    Bitno je da se pocne , reformisati BO od mjesne zajednice do vrha i da ova sadasnja rukovodstva poloze racune sta su do sad radili , naslo bi se tu dosta protivzakonitih radnji .
  • Generic placeholder image
    Petar I 26.03.2021. 16:25
    Podrska Inicijativnom odboru, krajnje je vrijeme da se korektivno djeluje kada je u pitanju nestatutarni rad rukovodstava Borackih organizacija, ne samo Pala, nego i ostalih na nivou grada, posebno rukovodstva Boracke organizacije Sokolac.
    Pozdrav i podrska.
  • Generic placeholder image
    Petar 26.03.2021. 16:18
    Podrska Inicijativnom odboru, krajnje je vrijeme da se korektivno djeluje kada je u pitanju neststutarni rad rukovodstava borackih organizacija, ne samo Pala nego i ostalih na nivou grada.
Повезане вијести
У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“ Прва градска бициклијада „Сви у Пале да вртимо педале“
Најчитаније
  • Легенда о Милуну Мимићу
    6h 36m
    9
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    5h 40m
    11
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    8h 43m
    1
  • Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
    23h 25m
    0
  • Аутомобил ударио дјечака у Бијељини, има тешке повреде
    21h 38m
    0