Odgovor na medijske nastupe rukovodstva Boračke organizacije Pale

26.03.2021. 12:07
5
IZVOR: Katera

Saopštenje Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale prenosimo u cjelosti.

 -  Vanrednu sjednicu Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale, koja je održana juče, 25. marta, predstavnici rukovodstva iskoristili za obraćanje medijima. Tom prilikom javnosti su prezentovane informacije i paušalne ocjene koje ne odgovaraju istini.

 Ovakvom reakcijom rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale pokušava da skrene pažnju javnosti sa važnog pitanja: Zašto Boračke organizacije Pale nema članova? Osim najužeg rukovodstva koje je izabrano nelegalno.

Inicijativni odbor za prevazilaženje nestatutarnog rada rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale poslao je dana 18. 3. 2021. godine Informaciju kojom je obavijestio Boračku organizaciju Pale da je dana 16. 3. 2021. godine konstituisan Inicijativni odbor, koji ima 10 članova i sastavljen je od boraca, RVI, članova porodica poginulih boraca iz Pala, i sa teritorija sarajevskih opština koje su tokom rata bile pod kontrolom VRS.

U pomenutoj Informaciji je navedeno i sljedeće: "Mi smo usvojili premisu: "Boračka organizacija je svetinja." Ovo iz razloga što želimo da čuvamo dignitet Boračke organizacije, a ne želimo ni na koji način da probleme u Boračkoj organizaciji rješavamo izvan institucija."

Rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale nije uvažilo naš prijedlog da probleme rješavamo "u svom dvorištu". Bespotrebnim i neprimjerenim izlaskom u javnost su sebe pokušali napraviti žrtvama, služeći se otrcanim frazama o navodnim "zlonamjernim upadima" i "politički motivisanoj i instruisanoj priči sa klasičnim političkim inženjeringom"... Mi smo imali najbolju namjeru da nam svima Boračka organizacija ostane svetinja.

U vezi sa rečenim, javnosti ćemo dostaviti na uvid, a članovima Boračke organizacije Pale na znanje, Informaciju o nestatutarnom radu rukovodstva Boračke organizacije Pale.

Naredne sedmice Inicijativni odbor će organizovati medijsko obraćanje, gdje namjeravamo pojasniti trenutna dešavanja oko Boračke organizacije Pale, sa akcentom na rad koji je suprotan Statutu, kao i sve posljedice takvog djelovanja.

Slika

 

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Krle 29.03.2021. 23:16
    Malo mi djeluje ovo neuvjerljivo, dosta paušalno izrečeno. Kako stoji u tekstu nezadovoljstvo nije upreno ni protiv pojedinca ili grupe unutar Boraćke organizacije Pale. Ali jeste protiv "načina rada", pa biće nije koka već je jaje. Ne može jedno bez drugog, za loš rad ili nikakav odgvornost mora da postoji, bilo to pojedinac ili grupa. Za nerad se mora odgovarati, nema tu nikakvog zamjeranja, istinu treba pogledati u oči.
  • Generic placeholder image
    Draga 26.03.2021. 21:19
    Jadni borci dok ih vodi Paradjina maneken!
  • Generic placeholder image
    Zoran 26.03.2021. 17:58
    Bitno je da se pocne , reformisati BO od mjesne zajednice do vrha i da ova sadasnja rukovodstva poloze racune sta su do sad radili , naslo bi se tu dosta protivzakonitih radnji .
  • Generic placeholder image
    Petar I 26.03.2021. 16:25
    Podrska Inicijativnom odboru, krajnje je vrijeme da se korektivno djeluje kada je u pitanju nestatutarni rad rukovodstava Borackih organizacija, ne samo Pala, nego i ostalih na nivou grada, posebno rukovodstva Boracke organizacije Sokolac.
    Pozdrav i podrska.
  • Generic placeholder image
    Petar 26.03.2021. 16:18
    Podrska Inicijativnom odboru, krajnje je vrijeme da se korektivno djeluje kada je u pitanju neststutarni rad rukovodstava borackih organizacija, ne samo Pala nego i ostalih na nivou grada.
Povezane vijesti
Dani ruskih filmova za djecu "Bajke djetinjstva" u Palama Dani ruskih filmova za djecu "Bajke djetinjstva" u Palama
Večeras dječije muzičko takmičenje "Ritam Evrope" u Palama Večeras dječije muzičko takmičenje "Ritam Evrope" u Palama
U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    10h 28m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    9h 26m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    13h 19m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    14h 36m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    9h 40m
    0