Одјељење за дјецу Матичне библиотеке прославило 12. рођендан

28.12.2022. 13:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Свечаном приредбом и подјелом пакетића полазницима радионица, одјељење за дјецу Матичне библиотеке Источно Сарајево данас је прославило свој 12. рођендан.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац рекла је новинарима да дјечије одјељење ове библиотеке окупља ученике основних школа из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

- Овдје долазе дјеца од свега неколико година па до навршених 14 година, када их припремамо за нешто озбиљнија одјељења, за средњошколце, а касније за одрасле - навела је Кулашинчева.

Она је додала да Дјечије одјељење организује различите радионице, курсеве и манифестације за дјецу, те да је боравак дјеце у дјечијем одјељењу потпуно бесплатан.

- На тај начин настојимо дјеци приближити писану ријеч, приближити књигу и радити на промоцији и развоју културе читања код њих - додала је директор Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Она каже да дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево сваке године употпуњује свој фонд набавком нових сликовница, играчака, дјечије белетристике, народне књижевности и стрипова како би дјеца на креативан начин могла проводити вријеме у просторијама намијењеним њима.

У протеклих 12 година Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево организовало је низ манифестација, радионица, изложби, представа и такмичења ради приближавања књиге дјеци кроз креативност, различита искуства и доживљаје.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 54m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 50m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 19m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 54m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 47m
    0