Одличан одзив добровољних давалаца крви у Палама

04.12.2020. 19:11
0
ИЗВОР: citajfilter.com

Више од 50 добровољних давалаца крви пријавило се на данашњу акцију коју је организовао Црвени крст Пале. Момчило Брчкало крв је даровао 16 пута.

- Kрв сам почео даривати још као момак, некада у „Фамосу“ због слободних дана. Kасније је то постала хумана намјена. Осјећам задовољство али и част што могу помоћи некоме. Апелујем на све, посебно омладину, који се осјећају здравим и способним да дарују крв - каже Момчило.

Милада Пољаковић данас је први пут  даровала крв. Kаже да је колегиница, која је дугогодишњи добровољни давалац, подстакла на то да се и она придружи групи хуманиста.

- Осјећај је диван и препоручила бих свима који су у могућности да дају крв -  рекла нам је Милада.

Слика

Фото: citajfilter.com

Јелена Петровић, секретар Црвеног крста Пале подсјетила је да је ово трећа акција ове године.

- Осим организованих акција, сваких пар дана имамо апеле из болнице када чланови породица дарују крв, тако да годишње око 220 доза Црвени крст Пале обезбиједи за трансфузију.

Свака акција је драгоцјена, кажу из Службе трансфузиологије Болнице „Србија“. Kрв је увијек потребна, посебно у тренутним околностима.

Слика

Фото: citajfilter.com

- Kрв ће помоћи пацијентима у Болници „Србија“, али и другим пацијентима у Републици Српској. Драстично је смањен број давалаца који долазе у нашу службу и дају крв. Управо зато често организујемо акције.Хвала Црвеном крсту Пале који иначе најмање два пута годишње организује акције. Хвала свим даваоцима који препознају тежину ситуације -  навела је Јелена Стојановић Лукић, шеф Службе трансфузиологије Болнице „Србија“.

Задовољни бројем пријављених, из Болнице „Србија“ позивају грађане да хуманост покажу и крајем децембра.

Долази јануар, мјесец у коме се дешава највише незгода. Уз то, почетком године у Источном Сарајеву борави велики број туриста па је и потреба за залихама крви много већа.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    14h 53m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    17h 12m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    17h 39m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    20h 19m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    13h 0m
    0