Одређен им притвор - Крали возила, пљачкали банке и наоружани упадали у тржне центре

15.09.2019. 19:21
0
ИЗВОР: Avaz

Сарајевски огранак пљачкашке банде којом је руководио Рахман Беглук, а коју су истражитељи ФУП разбили у акцији “Орка”, судећи према документима из истраге није презала ни од чега.

Групу су према сазнањима истражитеља ФУП чинили Амар Башић, Харис Зуко, Армин Дурић, Харун Осивчић, Радислав Гаврић Елвир Хасић и Анел Велић.

Оперативна сазнања говоре да је овај дио осумњичених из акције „Орка“ одговоран за крађе аутомобила, пљачке банака и тржних центара.

Тако су Башић, Зуко, Дурић и Велић 8. априла ове године око 12.48 часова наоружани аутоматском пушком и пиштољима користећи “голф” караван тамно плаве боје с украденим таблицама отишли у насеље Храсница на Илиџи, гдје су маскирани упали у пословницу „Raiffeisen banke“ у улици Халид бега Храснице на броју 10. Савладали су чувара, те уперили пиштоље у раднице од којих су из благајне отели око 14.000 марака.

Четири дана раније Башић, Дурић и Осивчић су украли “тојоту”. Осивчић је украо кључеве од возила које је власништво К.Е. из Сарајева, а који су се налазили на привјеску у брави улазних врата пословног простора које жена користи у улици Талиревића до броја 29. Кључеве је дао Башићу који је украо возило и одвезао га у непознатом правцу у ноћи са 20. на 21. јун ове године Башић, Зуко, Дурић и Гаврић су од 21 до 4 часа ујутро уз употребу физичке снаге и алатом насилно отворили “шкоду фабиу” сиве боје аустријских регистарских ознака коју су украли.

 

Такођер, Башић, Зуко, Дурић и Хасић скупа су наоружани пиштољима користећи “голф 4” караван тамно плаве боје с украденим таблицама довезли су се на паркинг испред Меркатора у Лоћионичкој улици у Сарајеву. У возилу је остао Башић као возач док су у пословници трговинског предузећа „Генелец“ који је у приземљу Меркатора Дурић и Хасић уперили пиштоље у радника и с полица узели 20 лаптопа 60 мобитела и 200 марака те друге информатичке опреме нанијевши штету од око 60.000 марака.

Коментари 0
Повезане вијести
Арсенијевић и Орловић пуштени из притвора Арсенијевић и Орловић пуштени из притвора
Суд одбио жалбу Тужилаштва - Башевић, Гојковић и Голијанин остају на слободи Суд одбио жалбу Тужилаштва - Башевић, Гојковић и Голијанин остају на слободи
Притвор тројици Срба продужен за још два мјесеца због Бањске Притвор тројици Срба продужен за још два мјесеца због Бањске
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 10m
    0
  • Слани мафини
    21h 31m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    23h 26m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    21h 20m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    15h 49m
    3