Одређен притвор Албанцу који је пуцао на српског дјечака и младића

08.01.2023. 19:19
0
ИЗВОР: Танјуг

Основни суд у Урошевцу одредио је једномјесечни притвор Азему Куртају осумњиченом за покушај убиства српског дјечака и младића у Готовуши код Штрпца.

У саопштењу Суда се наводи да је судија за претходни поступак Одјељења за тешка кривична дјела оцијенио да постоји сумња да је Куртај намјерно покушао да убије Стефана (11) и Милоша (21) Стојановића, преноси “Коха”.

- Када је својим аутомобилом стигао на улаз у село, приметио је неке грађане на крају пута и да би их отерао, затрубио је. Не могавши даље, зауставио је ауто и након вербалне свађе извадио је револвер и два пута пуцао наневши телесне повреде дечаку и младићу - наводи се у саопштењу Суда.

Такође, познато је да је, супротно закону о оружју на Косову, осумњичени користио оружје са дозволом.

Адвокат Азема Куртаја је данас током судског саслушања рекао да је његов клијент пуцао на Стефана и Милоша Стојановић у самоодбрани.

Стефан и Милош Стојановић рањени су у петак у Готовуши код Штрпца, када је њих из возила у покрету, док су носили бадњак, пуцао Азем Куртај, припадник Косовских безбједносних снага.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 11m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 42m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 58m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 5m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 53m
    2