Одређен притвор осумњиченом за покушај убиства Костића

13.06.2022. 10:54
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Н.М, који је осумњичен за покушај убиства Дејана Костића Деле, на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Он је осумњичен да је 5. јуна око 23. 35 часова у Бањалуци  пуцао из ватреног оружја- пиштоља у Д.К, а том приликом оштећени је задобио тјелесну повреду - рекли су јуче из Тужилаштва.

Тужилац је ставио приједлог за притвор због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело или довршити започето, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности.

По овом рјешењу Суда притвор према осумњиченом може трајати најдуже један мјесец, односно најдуже до 14:55 часова 10. 7. 2022. године.

Костић је рањен у понедјељак у ногу у бањалучком насељу Старчевица и полиција је данима трагала за нападачем који се, према писању медија, сам предао полицији.

Након рањавања Костић је довезен у Ургентни центар УКЦ-а Републике Српске, са прострелном раном лијеве наткољенице, али је на лични захтјев након операције, напустио ову здравствену установу.

Аутор: Љиљана Радић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Romanija 13.06.2022. 11:28
    Što mu tepate, Dele,
    Ima ime I prezime, kriminalac
Повезане вијести
Четворици осумњичених одређен притвор Четворици осумњичених одређен притвор
Најмање три нападача: Масовна пуцњава у Москви, има жртава Најмање три нападача: Масовна пуцњава у Москви, има жртава
Пуцњава у Доњој Битињи показује страхоту српске свакодневице Пуцњава у Доњој Битињи показује страхоту српске свакодневице
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 26m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 26m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 0m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    6h 55m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 13m
    0