Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Kostića

13.06.2022. 10:54
1
IZVOR: nezavisne.com

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor N.M, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Dejana Kostića Dele, na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- On je osumnjičen da je 5. juna oko 23. 35 časova u Banjaluci  pucao iz vatrenog oružja- pištolja u D.K, a tom prilikom oštećeni je zadobio tjelesnu povredu - rekli su juče iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

Po ovom rješenju Suda pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže jedan mjesec, odnosno najduže do 14:55 časova 10. 7. 2022. godine.

Kostić je ranjen u ponedjeljak u nogu u banjalučkom naselju Starčevica i policija je danima tragala za napadačem koji se, prema pisanju medija, sam predao policiji.

Nakon ranjavanja Kostić je dovezen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske, sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice, ali je na lični zahtjev nakon operacije, napustio ovu zdravstvenu ustanovu.

Autor: Ljiljana Radić

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Romanija 13.06.2022. 11:28
    Što mu tepate, Dele,
    Ima ime I prezime, kriminalac
Povezane vijesti
Četvorici osumnjičenih određen pritvor Četvorici osumnjičenih određen pritvor
Najmanje tri napadača: Masovna pucnjava u Moskvi, ima žrtava Najmanje tri napadača: Masovna pucnjava u Moskvi, ima žrtava
Pucnjava u Donjoj Bitinji pokazuje strahotu srpske svakodnevice Pucnjava u Donjoj Bitinji pokazuje strahotu srpske svakodnevice
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 11m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 7m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 36m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 11m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 4m
    0