Одржан 11. научни скуп на Правном факултету у Палама

09.11.2022. 19:33
8
ИЗВОР: katera.news

На Правном факултету у Палама 5. новембра одржан је XI научни скуп поводом Дана Правног факултета.

На скупу је учествовало 177 аутора и коаутора са четири континента, из 20 држава као што су Русија, Грчка, Италија, Мађарска, Шпанија, Француска, Уједињено Краљевство, Бугарска, Румунија, Белгија, Финска, Мексико, Колумбија, Перу, Србија, Сјеверна Македонија, Хрватска, Словенија, Црна Горе, Републике Српске и ФБиХ. 

Учесници су саопштили 151 реферат на српском, руском, енглеском, италијанском, односно матерњим језицима учесника.

Према броју аутора, држава из којих долазе, броју реферата, као и броју и значају суорганизатора, Научни скуп поводом Дана Правног факултета је највећи научни скуп у области права. Овај скуп је у посљедње двије године одржан на простору бивше Југославије и један је од већих на тлу цијеле Европе.

Суорганизатори научног скупа су Европска организација за јавно право, Међународни савез правника, Институт за упоредно право, Институт за криминолошка и социолошка истраживања и Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу, чији представници су учествовали у раду скупа.

Коментари 8
 • Generic placeholder image
  Fizikaner 11.11.2022. 15:13
  Um mi je ogranicen ali znam da se pise : djeca a ne DIJECA. A o kompleksima su strucniji da govore oni koji su kupili diplome na privatnim fakultetima jer nisu imali kapacitet za drzavne. Ja sam od onih roditelja koji svoju djecu ne tjeraju da uce, ali vise volim da imaju diplomu i budu na birou nego da rade po kafanama i kladionicama dok im ne istekne rok mladosti. O perspektivnosti bilo kog obrazovanja govore nepismeni koji obavljaju poslove za koje nisu kvalifikovani. Sad mi odgovori pa da tvoja bude zadnja - da znamo da si pobjednik bez frustracije.
 • Generic placeholder image
  Janko 11.11.2022. 15:00
  Naravno da škola vrijedi, to niko i ne spori. Samo niko tebi nije mogao oduzeti pravo na školovanje ni tada, a ni sada. Vremena se mijenjaju i treba ići u korak sa njima, ili uhvatiš voz ili ne. Nisam rekao da tvoja dijeca ne treba da studiraju, naprotiv. Treba birati zanimanja koja imaju perspektivu, a ne štancati diplome pravnika, ekonomista, i sl. zbog ograničenih umova roditelja kao što si ti. Neće oni izgubiti mladost i priliku zbog mojih riječi, već zbog tvog stava i frustracije koje projektuješ na potomstvo. Ti nisi završio fakultet, ali ti dijeca moraju jer liječiš svoj kompleks. Neka završe Pravo, pa će onda tražiti posao van struke, a zanat će biti misaona imenica, jer dok su učili uzaludan fakultet, neki su izučili nešto korisno. No, neće meni kukati, već tebi.
 • Generic placeholder image
  Fizikaner 11.11.2022. 13:48
  Svi imaju izbor. Svako nek posluša dobar savjet. Ako sam ja sluga moje dijete ne mora da bude. Mojim vrsnjacima je oduzeta mladost i prilika da se skoluju. Mojoj djeci nije. Ti savjetuj svoju a ja cu svoju djecu. Vremena se mijenjaju ali skola vrijedi. Sve najbolje.
 • Generic placeholder image
  Janko 11.11.2022. 13:32
  Biće besplatno u domu, superiška onda će ti isto tako besplatno sjedeti u kući. Dok će majstori i ostali sa perspektivnim fakultetima zaradjivati.
 • Generic placeholder image
  Fizikaner 11.11.2022. 07:40
  Ti , Janko svoju djecu daj na zanat jer nam treba i vodoinstalatera i obucara, a moja ce studirati i biti u studentskom domu besplatno.
 • Generic placeholder image
  Janko 10.11.2022. 08:29
  Uzaludna zgrada i fakultet. Jadni studenti koji nemaju perspektive. Obustavite bar upis novih.
 • Generic placeholder image
  Pale 10.11.2022. 07:51
  Sve paznija zgrada
 • Generic placeholder image
  Анонимно 09.11.2022. 22:59

  Bar nađite noviju sliku zgrade.
Повезане вијести
Научни скуп "Наука и стварност" окупио више од 100 учесника Научни скуп "Наука и стварност" окупио више од 100 учесника
Заштитити људска права у ванредним ситуацијама Заштитити људска права у ванредним ситуацијама
Марковић: Правници не траже посао - посао тражи правнике Марковић: Правници не траже посао - посао тражи правнике
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  12h 6m
  0
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  20h 41m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  11h 34m
  0
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  12h 36m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  16h 41m
  0