Одржан концерт музичког ансамбла "Пале" у Хан Пијеску

02.06.2023. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

У Дому културе на Хан Пијеску одржан је концерт Музичког ансамбла "Пале" под називом "Пјесме моје", а публика је имала прилику да чује Сплет Руковети Стевана Мокрањца, духовне, етно и бројне друге пјесме.

Предсједник Удружења музичког ансамбла "Пале" Ивана Церовић рекла је новинарима да је ово други концерт на Хан Пијеску којем се увијек враћају.

- Ова општина, иако са малим бројем становника, има развијен културни живот и осјећај за умјетност, а, то треба подржати - изјавила је Церовићева, која је и музички руководилац хора.

Церовићева је навела да Музички ансамбл "Пале" под овим именом дјелује од фебруара и броји 30 чланова хора и седам чланова оркестра.

Она сматра да Источно Сарајево заслужује самостално удружење које ће се потрудити да његују културу, умјетност, фолклор, традицију и све оно што се веже за наше поднебље.

Директор пјесачког Центра за омладину и спорт "Поглед" Татјана Јањић рекла је након концерта да са Церовићевом имају добру сарадњу која ће бити настављена.

Организатор концерта Музичког ансамбла "Пале" организовала је Јавна установа Центар за омладину и спорт "Поглед" на Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
Пукао рингишпил у Палама Пукао рингишпил у Палама
Украдени соларни панел и кућни апарати у Хан Пијеску Украдени соларни панел и кућни апарати у Хан Пијеску
Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО) Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Пукао рингишпил у Палама
  9h 29m
  1
 • Једногодишњaк у критичном стању након незгоде на зип-лајну
  22h 8m
  1
 • У закључаном стану пронађена мртва браћа
  13h 36m
  0
 • Регистрована козја куга, уништено око 2.500 животиња
  11h 35m
  0
 • Како сам заборавио рођено дијете: Потресна прича оца чији је син умро у колима
  20h 2m
  0