Одржан концерт музичког ансамбла "Пале" у Хан Пијеску

02.06.2023. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

У Дому културе на Хан Пијеску одржан је концерт Музичког ансамбла "Пале" под називом "Пјесме моје", а публика је имала прилику да чује Сплет Руковети Стевана Мокрањца, духовне, етно и бројне друге пјесме.

Предсједник Удружења музичког ансамбла "Пале" Ивана Церовић рекла је новинарима да је ово други концерт на Хан Пијеску којем се увијек враћају.

- Ова општина, иако са малим бројем становника, има развијен културни живот и осјећај за умјетност, а, то треба подржати - изјавила је Церовићева, која је и музички руководилац хора.

Церовићева је навела да Музички ансамбл "Пале" под овим именом дјелује од фебруара и броји 30 чланова хора и седам чланова оркестра.

Она сматра да Источно Сарајево заслужује самостално удружење које ће се потрудити да његују културу, умјетност, фолклор, традицију и све оно што се веже за наше поднебље.

Директор пјесачког Центра за омладину и спорт "Поглед" Татјана Јањић рекла је након концерта да са Церовићевом имају добру сарадњу која ће бити настављена.

Организатор концерта Музичког ансамбла "Пале" организовала је Јавна установа Центар за омладину и спорт "Поглед" на Хан Пијеску.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“ Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  12h 18m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  13h 51m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  14h 58m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  9h 55m
  0
 • Осумњичени да су крали месо са сточног гробља па га продавали
  10h 26m
  0