Одржан новогодишњи базар у Сокоцу

26.12.2020. 15:52
0
ИЗВОР: СРНА

На новогодишњем базару у Сокоцу данас су своје радове представили креативци соколачког вртића, Завода за форензичку психијатрију, Удружења "Аурора" и шест младих појединаца, а дио средстава од продаје биће усмјерен у хуманитарне сврхе.

Предсједник Омладинске организације Соколац Ања Крсмановић рекла је Срни да су украсни предмети, накит и предмети кућне радиности изложени на шест штандова у холу спортске двора и да је број посјетилаца ограничен због епидемиолошке ситуације.

Она је навела да су спонзори обезбиједили дио средстава за материјал, који је био потребан за израду.

Ово је, како је напоменула, први базар такве врсте на Сокоцу организован с циљем да млади покажу своју креативност и свој рад представе у заједници у којој живе.

Крсмановићева је навела да су то углавном студенти и лица без посла па ће и њима бити усмјерена средстава од продаје.

Директор вртића Биљана Косорић рекла је новинарима да су васпитачи ове установе изложили аутентичне и занимљиве радове од природних материјала уз које се прослављају новогодишњи и божићни празници.

Она је нагласила да су родитељи својом посјетом овом штанду и поред лошег времена, дали подршку раду запослених у соколачком вртићу.

Шеф Одсјека за рехабилитацију у Заводу за форензичку психијатрију на Сокоцу Николина Рајић је нагласила да су се на штанду њихове креативне радионице нашли украсни предмети које штићеници праве од различитих материјала уз помоћ стручног особља.

Она је истакла да однедавно на овој креативној радионици праве новогодишње икебане, које успјешно продају путем друштвених мрежа.

Рајићева је подсјетила да у оквиру радно окупационе терапије у Заводу функционише и библиотека са више од 4.000 књига, те најавила и скоро отварање биоскопа у коме ће се седмично за свако од одјељења приказивати по један документарни филм.

Љиљана Гајевић из соколачке "Ауроре" је нагласила да је ово Удружење грађана на штанду представила Дивна Поповић Гајовић са својим рукотворинама и уникатним украсним предметима, за које се нађу купци и ван граница БиХ.

Студент математике и рачунарства Милица Минић изложила је украшене медењаке и ручно рађене декице и шалове од мекане вуне, што је привукло пажњу посјетилаца.

Она је свој хоби прављења колача искористила за додатну зараду и почела да прави медењаке по наруџби, што се показало успјешним послом.

Организатор Новогодишњег базара на Сокоцу је Омладинска организација општине Соколац која је недавно oбновила свој рад.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    13h 30m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 46m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    10h 2m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    8h 24m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 12m
    0