Одржан Сајам спорта у Палама

28.05.2023. 21:33
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама данас је одржан први Сајам спорта, на којем се најприје дефилеом улицама града, а потом и презентацијом вјештина и освојеним наградама, медаљама и пехарима, представило око 1.600 младих спортиста из 29 клубова који дјелују на подручју ове локалне заједнице.

Прослављени српски одбојкаш Вања Грбић, промотер првог Сајма спорта на Палама, изјавио је данас да циљ његовог едукативог дјеловања и предавања није како треба правити спортске шампионе, него како дјецу треба усмјерити да буду здраве и позитивне личности.

- Веома је значајно то што су сва деца данас на Палама обучена у исте тренерке, мислим да то деци много значи јер осећају да припадају нечему заједничком, да локална самоуправа брине о њима, и то је први, веома значајан корак - рекао је Грбић новинарима током првог Сајма спорта на Палама.

Грбић је навео да је ово вријеме убрзано, са много изазова, да се дјеци "сервира све и свашта", и да им је веома тешко да, у складу са својом зрелошћу и перцепцијом које носи њихово младалачко искуство, одреде шта је битно, а шта небитно, односно шта је добро, а шта лоше.

Слика

Фото: srna.rs

Према његовим ријечима, велики је проблем што на узрастање дјеце негативно утичу разне социјалне мреже, јер је данас врло тешко родитељима, који сваки дан брину о преживљавању породице, да васпитавају своју дјецу.

- Највећи број људи тада се повери тренерима, којима препусти своју децу, или из разлога што желе да они постану милионери, значи да `инвестирају у своју децу`, или зато што желе да их склоне са улице - каже Грбић.

Али, упозорава он, нико не полази од чињенице да ли је тај тренер квалификован и да ли је програм који се ради адекватан за дјецу у данашњем времену.

Он је навео да својим едукативним методама покушава да донесе нова искуства, знања и стандарде, јер се у овом друштву неки још увијек ослањају на технологију стару 60 година.

Грбић је данас са спортским педагозима и тренерима на Палама разговарао о изазовима који стоје пред дјецом, младим спортистима и начинима на којима они треба да раде убудуће.

Он је одржао предавање о теми изазова и начина на који треба радити са дјецом.

- Циљ мог предавања није како треба правити шампионе, него како дјецу треба усмјерити да буду здраве и позитивне личности - истакао је Грбић.

Он је нагласио да је Спортска дворана "Пеки" у потпуностои оправдала своје постојање, што је показао и данашњи Сајам спорта на Палама.

- Ви овде, на Палама можете да се 365 дана у години бавите спортом, а ја то у својој младости нисам био у прилици. Мој почетак био је канап разапет између два дрвета - рекао је Грбић младим спортистима.

Коментари 0
Повезане вијести
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Дан без аутомобила у Палама Дан без аутомобила у Палама
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  12h 34m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  14h 7m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  15h 14m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  10h 11m
  0
 • Осумњичени да су крали месо са сточног гробља па га продавали
  10h 42m
  0