Одржан традиционални концерт студената Музичке академије у Источом Сарајеву

09.06.2022. 21:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Студенти свих смјерова Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву вечерас су одржали традиционални годишњи концерт поводом завршетка академске године, као и Дана ове високошколске установе.

Декан Музичке академије Маја Жужа рекла је новинарима да је ријеч о традиционалном концерту, којим на неки начин заокружују успјешну академску годину.

Жужа је нагласила да ће вечерас наступити студенти готово свих смјерова и класа вокално- инструменталног студијског програма - Соло пјевање, Клавир, Хармоника, Виолина, Виола, Виолончело, Гитара, Флаута и Клавирски практикум.

Она је подсјетила да ће сутра у Саборној цркви у Сарајеву у 17.00 часова бити уприличен концерт Камерног хора Музичке академије.

- Поводом Дана и крсне славе Музичке академије Светомученице Теодосије Тирске, у суботу, 11. јуна, у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама у 9.00 часова биће обављен славски обред. Истог дана у 12.00 часова на Музичкој академији биће организована промоција дипломираних и мастер музичара - нагласила је Жужа.

Маја Станишић, студент прве године Одсјека за соло пјевање у класи професора Клаудије Крктоић, рекла је да ће вечерас извести Глукову оперску арију "Кефиеро моменто".

- Трему немам, али доза одговорности увијек постоји да публика буде задовољна и да професорка буде задовољна како сам дочарала улогу и отпјевала пјесму - рекла је Станишићева.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 25m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 2m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 50m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 43m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 34m
    0