Održan tradicionalni koncert studenata Muzičke akademije u Istočom Sarajevu

09.06.2022. 21:54
0
IZVOR: srna.rs

Studenti svih smjerova Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu večeras su održali tradicionalni godišnji koncert povodom završetka akademske godine, kao i Dana ove visokoškolske ustanove.

Dekan Muzičke akademije Maja Žuža rekla je novinarima da je riječ o tradicionalnom koncertu, kojim na neki način zaokružuju uspješnu akademsku godinu.

Žuža je naglasila da će večeras nastupiti studenti gotovo svih smjerova i klasa vokalno- instrumentalnog studijskog programa - Solo pjevanje, Klavir, Harmonika, Violina, Viola, Violončelo, Gitara, Flauta i Klavirski praktikum.

Ona je podsjetila da će sutra u Sabornoj crkvi u Sarajevu u 17.00 časova biti upriličen koncert Kamernog hora Muzičke akademije.

- Povodom Dana i krsne slave Muzičke akademije Svetomučenice Teodosije Tirske, u subotu, 11. juna, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u 9.00 časova biće obavljen slavski obred. Istog dana u 12.00 časova na Muzičkoj akademiji biće organizovana promocija diplomiranih i master muzičara - naglasila je Žuža.

Maja Stanišić, student prve godine Odsjeka za solo pjevanje u klasi profesora Klaudije Krktoić, rekla je da će večeras izvesti Glukovu opersku ariju "Kefiero momento".

- Tremu nemam, ali doza odgovornosti uvijek postoji da publika bude zadovoljna i da profesorka bude zadovoljna kako sam dočarala ulogu i otpjevala pjesmu - rekla je Stanišićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
U subotu humanitarni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“ U subotu humanitarni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 57m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    18h 41m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    22h 46m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    22h 50m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 17m
    0