Одржана годишња скупштина Удружења обољелих од мултипле склерозе

25.10.2022. 15:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Удружење обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије одржало је данас редовну годишњу скупштину на којој је истакнуто да је потребна већа подршка локалних заједница раду ове асоцијације која окупља обољеле из 14 општина, а нису све укључене.

Предсједник Удружења обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије Наташа Томић изјавила је новинарима да Удружење тренутно броји више од 250 чланова и да је међу обољелима све више младих.

- Задовољни смо оним што је урађено у прошлој години и до сада у овој, кренуло се напријед. Прошли смо са пројектом код Скупштине града Источно Сарајево и успјели смо да социјало угроженим члановима из свих општина које покривамо подијелимо витаминску терапију - истакла је Томићева, додајући да се ради и на реализацији других пројеката.

Она је напоменула да Удружење покрива 14 општина, да их је само општина Источно Ново Сарајево ове године уврстила у буџет, док су им Источна Илиџа, Калиновик, Трново и Чајниче пружиле одређену финасијску помоћ.

- Нажалост, то је веома мало - истакла је Томићева.

Чланови Удружења обољели од мултипле склерозе су са подручја општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале, Соколац, Источни Стари Град, Трново, Рогатица, Хан Пијесак, Фоча, Ново Горажде, Вишеград, Рудо, Чајниче и Калиновик.

Томићева је истакла да је Удружење, које је основано 2006, тек ове године успјело да добије адекватне нове просторије за рад које им је уступила општина Источно Ново Сарајеву, а налазе се у оквиру нове спортске дворане.

- Добили смо од општине канцеларију и сви трошкови за режије су на општинском терету, а осим тога и финансијски нас помажу током годинa - истакла је Томићева и још једном захвалила општинском руководству за подршку.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 37m
    8
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    23h 38m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    23h 21m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 8m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    8h 51m
    0