Održana godišnja skupština Udruženja oboljelih od multiple skleroze

25.10.2022. 15:17
0
IZVOR: srna.rs

Udruženje oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije održalo je danas redovnu godišnju skupštinu na kojoj je istaknuto da je potrebna veća podrška lokalnih zajednica radu ove asocijacije koja okuplja oboljele iz 14 opština, a nisu sve uključene.

Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije Nataša Tomić izjavila je novinarima da Udruženje trenutno broji više od 250 članova i da je među oboljelima sve više mladih.

- Zadovoljni smo onim što je urađeno u prošloj godini i do sada u ovoj, krenulo se naprijed. Prošli smo sa projektom kod Skupštine grada Istočno Sarajevo i uspjeli smo da socijalo ugroženim članovima iz svih opština koje pokrivamo podijelimo vitaminsku terapiju - istakla je Tomićeva, dodajući da se radi i na realizaciji drugih projekata.

Ona je napomenula da Udruženje pokriva 14 opština, da ih je samo opština Istočno Novo Sarajevo ove godine uvrstila u budžet, dok su im Istočna Ilidža, Kalinovik, Trnovo i Čajniče pružile određenu finasijsku pomoć.

- Nažalost, to je veoma malo - istakla je Tomićeva.

Članovi Udruženja oboljeli od multiple skleroze su sa područja opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, Sokolac, Istočni Stari Grad, Trnovo, Rogatica, Han Pijesak, Foča, Novo Goražde, Višegrad, Rudo, Čajniče i Kalinovik.

Tomićeva je istakla da je Udruženje, koje je osnovano 2006, tek ove godine uspjelo da dobije adekvatne nove prostorije za rad koje im je ustupila opština Istočno Novo Sarajevu, a nalaze se u okviru nove sportske dvorane.

- Dobili smo od opštine kancelariju i svi troškovi za režije su na opštinskom teretu, a osim toga i finansijski nas pomažu tokom godina - istakla je Tomićeva i još jednom zahvalila opštinskom rukovodstvu za podršku.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    1h 16m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    5h 19m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    7h 23m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    19h 59m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    4h 37m
    0