Одржана иницијална планска конференција за вјежбу ОС БиХ и Војске Србије

27.04.2021. 18:57
0
ИЗВОР: Катера

У поводу припремних радњи за реализацију вјежбе Оружаних снага Босне и Херцеговине и Војске Републике Србије "Мањача 21", данас је у "онлајн" формату одржана је иницијална планска конференција.

Иницијалну планску конференцију испред Оружаних снага БиХ предводио је командант Оперативне команде ОС БиХ генералмајор Радован Илић, рекли су из Министарства одбране БиХ.

Конференција је реализована с циљем утврђивања задатака обучавања, те да се представи нацрт дизајна вјежбе "Мањача 21".

Предметна вјежба ће се реализовати у октобру 2021. године на главном подручју обуке Оружаних снага БиХ Мањача, уз учешће команди и јединица Оружаних снага Босне и Херцеговине и Војске Републике Србије, а у складу са Планом билатералне војне сарадње између министарстава одбране Босне и Херцеговине и Републике Србије.

Као резултат конференције, потврђена је спецификација, циљеви, задаци као и начелна организација снага за вјежбу "Мањача 21", навели су из Министарства одбране БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Недовољно и хиљаду нових војника Недовољно и хиљаду нових војника
Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока
Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 6m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 39m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 13m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 11m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 19m
    0