Одржана комеморација Неди Арнерић

16.01.2020. 19:56
0
ИЗВОР: Kurir

Неда Арнерић преминула је у 67. години живота, а пријатељи и колеге су се опростиле од ње на комеморацији у Југословенској кинотеци.

Скуп је почео минутом ћутања, након чега су прочитани телеграми Мире Бањац, Горана Пасјаљевића, Друштва хртватских филмских редитеља, као и режисера Лордана Зафрановића.

- Недавно су се угасиле три велике филмске звезде, напустила нас је драга Милена Дравић, Душица Жегарац и оличење живота и љубави – наша Неда. Почела си рано, а професионални живот нас је два пута спојио, радили смо заједно на два филма и то је било драгоцјено - написао је у телеграму Зафрановић.

Слика

Глумац Феђа Стојановић је Неду Арнерић испратио потресним ријечима.

- Глума је Неди донијела пуно, али пуно јој је и одузела. Рано је почела да се бави глумом, а наше пријатељство развило се прије четири године када смо играли „Извињавамо се, много се извињавамо“. Била је права дама, фина и углађена и као таква одударала је из средине. Ипак, била је често и несигурна у себе, а томе је допринијела и депресија из које се, нажалост, није извукла. Нема више Неде, нема моје пријатељице“, рекао је Феђа.

На комеморативном скупу од 12 часова у Југословенској кинотеци након говора поштоваоци Нединог лика и дјела могли су да погледају филм „Уклети смо, Ирина“, који је снимљен 1973. године.

Слика

Македонски редитељ Коле Ангеловски је главне улоге повјерио Неди и Велимиру Бати Живојиновићу. Отац, син и снаха живе у воденици која се налази у планини. Син одлази у војску, а у воденици остају отац и снаха сами. Заједнички живот оца и снахе у једној просторији, рађа забрањену љубав и страст, када се син врати, настаје драма.

Слика

Урна са посмртним остацима глумице биће положена у Алеји заслужних грађана у Београду, а испраћај за кремацију је у суботу, 18. јануара у 16:30 часова на Новом гробљу.

Подсјећамо, Неду Арнерић је у стану пронашао брат Предраг Арнерић који је кренуо да је обиђе, али су врата била закључана, а након што су отворена Предраг је своју сестру затекао преминулу на столици за трпезаријским столом.

Коментари 0
Повезане вијести
Војислав Максимовић је човјек који је имао визију и идеју Војислав Максимовић је човјек који је имао визију и идеју
У петак комеморација академику Максимовићу у Фочи У петак комеморација академику Максимовићу у Фочи
Пијетет и поштовање дјелу Уроша Пене - професор кога су студенти посебно цијенили Пијетет и поштовање дјелу Уроша Пене - професор кога су студенти посебно цијенили
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    20h 31m
    1
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    14h 48m
    1
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    18h 40m
    0
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    12h 27m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    11h 6m
    0