Одржана показна вјежба теренских екипа у случају природних или других несрећа

17.10.2020. 13:48
0
ИЗВОР: Катера

Показна вјежба „Источно Сарајево 2020“, у организацији Црвеног крста Републике Српске одржана је данас, поводом 13. октобра Међународног дана смањења ризика од катастрофа, на Тргу др Миодрага Лазића у Источној Илиџи.

У овој вјежби учествовала је Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Источно Сарајево, а поводом 16. октобра - Међународног дана реанимације.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да је данас Црвени крст Републике Српске организовао показну вјежбу под називом „Источно Сарајево 2020“ у којој су учествовале вишенамјенске теренске екипе општинских организација Црвеног крста Источна Илиџа и Пале.

Ковач је додала да је Црвени крст организовао ову показну вјежбу заједно са службом Хитне мединицинске помоћи и Територијалном ватрогасном јединицом Источно Сарајево.

- Замишљени сценарио је земљотрес, након чега долази до опште панике, до нестанка појединих особа, теже повријеђених и погинулих. Ту се укључују екипе Црвеног крста Републике Српске и Хитне медицинске помоћи те се пружа прва помоћ. Црвени крст у вишенамјенским теренским екипама има и службу тражења, психосоцијалну помоћ и кућну његу - рекла је Ковач.

Она је додала да Црвени крст има и прихватни центар у којем се врши евиденција особа, које су се задесиле у земљотресу. 

Техничар у Хитној медицинској помоћи Источно Сарајево Андреј Ковачевић рекао је да је на данашњој показној вјежби показана кардио-пулморална реанимација.

Он је нагласио да је реанимација веома битна и да се њоме „купује“ вријеме до доласка хитне медицинске помоћи.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Посао у Источном Сарајеву - SiM Impex запошљава Посао у Источном Сарајеву - SiM Impex запошљава
Усвојен Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у Источној Илиџи Усвојен Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у Источној Илиџи
За запошљавање радника из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева 1,8 милиона КМ За запошљавање радника из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева 1,8 милиона КМ
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  5h 22m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  4h 33m
  0
 • Крађа у Палама
  5h 36m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  4h 37m
  0
 • Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева
  19h 20m
  0