Одржана показна вјежба теренских екипа у случају природних или других несрећа

17.10.2020. 13:48
0
ИЗВОР: Катера

Показна вјежба „Источно Сарајево 2020“, у организацији Црвеног крста Републике Српске одржана је данас, поводом 13. октобра Међународног дана смањења ризика од катастрофа, на Тргу др Миодрага Лазића у Источној Илиџи.

У овој вјежби учествовала је Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Источно Сарајево, а поводом 16. октобра - Међународног дана реанимације.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да је данас Црвени крст Републике Српске организовао показну вјежбу под називом „Источно Сарајево 2020“ у којој су учествовале вишенамјенске теренске екипе општинских организација Црвеног крста Источна Илиџа и Пале.

Ковач је додала да је Црвени крст организовао ову показну вјежбу заједно са службом Хитне мединицинске помоћи и Територијалном ватрогасном јединицом Источно Сарајево.

- Замишљени сценарио је земљотрес, након чега долази до опште панике, до нестанка појединих особа, теже повријеђених и погинулих. Ту се укључују екипе Црвеног крста Републике Српске и Хитне медицинске помоћи те се пружа прва помоћ. Црвени крст у вишенамјенским теренским екипама има и службу тражења, психосоцијалну помоћ и кућну његу - рекла је Ковач.

Она је додала да Црвени крст има и прихватни центар у којем се врши евиденција особа, које су се задесиле у земљотресу. 

Техничар у Хитној медицинској помоћи Источно Сарајево Андреј Ковачевић рекао је да је на данашњој показној вјежби показана кардио-пулморална реанимација.

Он је нагласио да је реанимација веома битна и да се њоме „купује“ вријеме до доласка хитне медицинске помоћи.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 51m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 26m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 13m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 24m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 27m
    2