Одржана пословна конференција "Изазови и будућност пословања"

21.09.2022. 11:28
0
ИЗВОР: katera.news

У Банском двору у Бањалуци, 20. септембра 2022. године, у организацији Уније послодаваца Републике Српске, одржана је конференција у оквиру реализације пројекта „Допринос организација цивилног друштва побољшању утицаја предузетништва на социо-економски развој БиХ – ЕИСЕ“.

Циљ конференције је да се кроз дијалог послодаваца, представника Владе Републике Српске, академске заједнице, институција и стручних организација препознају кључни економски и социјални изазови, као и правци ка стварању продуктивне и социјално праведне заједнице.

У оквиру конференције одржана су четири панел дискусије са различитим темама попут Синергија 2 – Нови меморандум о заједничким политикама Владе Републике Српске и УПРС,  Нова пословна реалност - ризици и прилике, као и Енергетска стабилност – предуслов економског раста.

Једна од тема односила се на „Људски капитал у ери аутоматизације и дигитализације“, чији је уводничар био Бојан Шћепановић, Менаџмент центар Београд. О овој важној теми разговарали су др Зоран Стојиљковић, професор на Факултету политичких наука у Београду и предсједник Синдиката Независност Србија, Дејан Јокић, извршни директор за финансије компаније м:тел, Предраг Зорић, предсједник Удружења послодаваца металске индустрије и директор Колектор ЦЦЛ, Лакташи, те Иван Радукановић, ХР директор Бекамента.

На панелу могла су се чути мишљења и осврти, између осталог, на питања да ли су дигитализација и аутоматизација представљају шансу или изазов, да ли и како се проводи реформа образовног система у складу са временом, али и о улози послодаваца у развоју људских ресурса. 

Међу панелистима су се нашла нека од водећих имена из области привреде Републике Српске и региона, а конференцију су отворили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Уније послодаваца Српске Саша Тривић.

Коментари 0
Повезане вијести
Празнична м:тел понуда: Xiaomi Mi 10T и Mi 11 Lite 5G Празнична м:тел понуда: Xiaomi Mi 10T и Mi 11 Lite 5G
HBO и HBO Max на поклон до краја јануара HBO и HBO Max на поклон до краја јануара
М:тел предавачи на студентској научној конференцији М:тел предавачи на студентској научној конференцији
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  13h 28m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  14h 41m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  9h 54m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  13h 50m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  16h 14m
  6