Одржана пословна конференција "Изазови и будућност пословања"

21.09.2022. 11:28
0
ИЗВОР: katera.news

У Банском двору у Бањалуци, 20. септембра 2022. године, у организацији Уније послодаваца Републике Српске, одржана је конференција у оквиру реализације пројекта „Допринос организација цивилног друштва побољшању утицаја предузетништва на социо-економски развој БиХ – ЕИСЕ“.

Циљ конференције је да се кроз дијалог послодаваца, представника Владе Републике Српске, академске заједнице, институција и стручних организација препознају кључни економски и социјални изазови, као и правци ка стварању продуктивне и социјално праведне заједнице.

У оквиру конференције одржана су четири панел дискусије са различитим темама попут Синергија 2 – Нови меморандум о заједничким политикама Владе Републике Српске и УПРС,  Нова пословна реалност - ризици и прилике, као и Енергетска стабилност – предуслов економског раста.

Једна од тема односила се на „Људски капитал у ери аутоматизације и дигитализације“, чији је уводничар био Бојан Шћепановић, Менаџмент центар Београд. О овој важној теми разговарали су др Зоран Стојиљковић, професор на Факултету политичких наука у Београду и предсједник Синдиката Независност Србија, Дејан Јокић, извршни директор за финансије компаније м:тел, Предраг Зорић, предсједник Удружења послодаваца металске индустрије и директор Колектор ЦЦЛ, Лакташи, те Иван Радукановић, ХР директор Бекамента.

На панелу могла су се чути мишљења и осврти, између осталог, на питања да ли су дигитализација и аутоматизација представљају шансу или изазов, да ли и како се проводи реформа образовног система у складу са временом, али и о улози послодаваца у развоју људских ресурса. 

Међу панелистима су се нашла нека од водећих имена из области привреде Републике Српске и региона, а конференцију су отворили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Уније послодаваца Српске Саша Тривић.

Коментари 0
Повезане вијести
Компанија Net Check потврдила лидерство м:тел-а Компанија Net Check потврдила лидерство м:тел-а
Дупли бонус интернета у Претплата тарифама Дупли бонус интернета у Претплата тарифама
У Бањалуци отворена конференција „Ја, предузетник“ У Бањалуци отворена конференција „Ја, предузетник“
Најчитаније
 • Јоргован, љековита биљка која цвјета само три седмице у години
  23h 8m
  2
 • Добрица Ерић - пјесник, прозаиста и драмски писац
  11h 53m
  1
 • Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а
  23h 35m
  0
 • Састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (ВИДЕО)
  3h 14m
  0
 • Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане
  5h 27m
  0