Одржана представа ,,Излет" у Источном Сарајеву (ФОТО)

23.05.2022. 13:29
0
ИЗВОР: katera.news

Представа Форум театра Источно Сарајево под називом ,,Излет" одржана је у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Презентацију петодневне радионице на тему климатских промјена под мотом „Ми покрећемо промјене“ финансијски је подржала невладина организација „World Vision“- БиХ Фондација.

Аднан Салихагић , запослени у невладиној организацији ,,World Vision" рекао је да је ријеч о еколошком пројекту, у оквиру којег се одржава представа која би требало да подигне еколошку свијест код дјеце.

- Пројекат подразумијева садњу медоносног дрвећа са еколошким секцијам четири основне и једном средњом школом– рекао је Салихагић.

Витомир Митрић, драмски педагог, објаснио је да су у представи обрађене три теме шума, вода и отпад и да представа приказује однос младих, али и локалне заједнице према природи.

- Ова представа има задатак да активно укључи публику у рјешавање одређеног проблема. Презентоваћемо како локална заједница може да помогне да се одређени проблеми превазиђу или побољшају – истакао је Митрић.

 

Слика

 Foto: katera.news

 

Млади глумци у представи изразили су задовољство што учествују у едукативној представи која се залаже за очување природе.

Дамјан Бошковић, учесник у представи рекао је да је ријеч о представи едукативног карактера из које сви могу научити како се опходити према околини.

- Сваки појединац може допринијети очувању природе. Ако не бацамо смеће, не користимо штетне материје, не загађујемо природу – закључио је Бошковић.

Анастасија Шеховац, ученица осмог разреда Основне школе „Алекса Шантић“, истакла је да млади морају више повести рачуна о хигијени града и да стање природе зависи искључиво од нас.

Овај пројекат, који је трајао од 19. до 23. маја, реализовали су Форум театар из Источног Сарајева и Витомир Митрић, драмски педагог, са ученицима осмих разреда основних школа из Источног Сарајева.

 

Слика

Foto: katera.news

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 10. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 10. априла
Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 50m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 3m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 57m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 54m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 34m
    1