Održana predstava ,,Izlet" u Istočnom Sarajevu (FOTO)

23.05.2022. 13:29
0
IZVOR: katera.news

Predstava Forum teatra Istočno Sarajevo pod nazivom ,,Izlet" održana je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Prezentaciju petodnevne radionice na temu klimatskih promjena pod motom „Mi pokrećemo promjene“ finansijski je podržala nevladina organizacija „World Vision“- BiH Fondacija.

Adnan Salihagić , zaposleni u nevladinoj organizaciji ,,World Vision" rekao je da je riječ o ekološkom projektu, u okviru kojeg se održava predstava koja bi trebalo da podigne ekološku svijest kod djece.

- Projekat podrazumijeva sadnju medonosnog drveća sa ekološkim sekcijam četiri osnovne i jednom srednjom školom– rekao je Salihagić.

Vitomir Mitrić, dramski pedagog, objasnio je da su u predstavi obrađene tri teme šuma, voda i otpad i da predstava prikazuje odnos mladih, ali i lokalne zajednice prema prirodi.

- Ova predstava ima zadatak da aktivno uključi publiku u rješavanje određenog problema. Prezentovaćemo kako lokalna zajednica može da pomogne da se određeni problemi prevaziđu ili poboljšaju – istakao je Mitrić.

 

Slika

 Foto: katera.news

 

Mladi glumci u predstavi izrazili su zadovoljstvo što učestvuju u edukativnoj predstavi koja se zalaže za očuvanje prirode.

Damjan Bošković, učesnik u predstavi rekao je da je riječ o predstavi edukativnog karaktera iz koje svi mogu naučiti kako se ophoditi prema okolini.

- Svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju prirode. Ako ne bacamo smeće, ne koristimo štetne materije, ne zagađujemo prirodu – zaključio je Bošković.

Anastasija Šehovac, učenica osmog razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“, istakla je da mladi moraju više povesti računa o higijeni grada i da stanje prirode zavisi isključivo od nas.

Ovaj projekat, koji je trajao od 19. do 23. maja, realizovali su Forum teatar iz Istočnog Sarajeva i Vitomir Mitrić, dramski pedagog, sa učenicima osmih razreda osnovnih škola iz Istočnog Sarajeva.

 

Slika

Foto: katera.news

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 10. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 10. aprila
Konkurs za nagradu – Dara Sekulić za 2024. godinu Konkurs za nagradu – Dara Sekulić za 2024. godinu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 12m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 14m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 7m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 15m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 12m
    0