Одржана трећа панел дискусија о оснаживању жена у Источном Сарајеву

08.07.2022. 19:13
1
ИЗВОР: katera.news

Центaр за културу и информисање Источна Илиџа организовао је још једну панел дискусију у склопу програма “Жене за жене”, који за циљ има доношење стратегије оснаживања жена у Источном Сарајеву и рад на системском побољшању положаја жена у друштву.

Ово је трећа по реду панел дискусија, а вршилац дужности директора Центра за културу и информисање општине Источна Илиџа Божидар Новаковић подсјетио је да у овој учествују жене из јавних дјелатности и менаџмента.

- Са овом панел дискусијом завршавамо овакав вид дискусија. Већ смо прикупили значајан број иницијатива које треба да упутимо надлежним институцијама, а све у сврху побољшања положаја жена у друштву – рекао је Новаковић.

Према његовим ријечима, за програм „Жене за жене” постоји интересовање, стога ће бити организован и на државном нивоу.

- Наша жеља је да се наставимо са програмом и у другим општинама Републике Српске – рекао је Новаковић.

Координатор програма оснаживања жена у Источном Сарајеву Драгана Вучковић рекла је да су са досадањих панел дискусија прикупљене различите иницијативе и приједноге за побољшање положаја жена у Истоном Сарајеву.

- Приједлоге са три панел дискусије објединићемо у један документ који ће надлежним органима бити предложен као званична грађанска иницијатива – рекла је Новаковићева.

Марина Бакић, НЛП тренер, савјетница за комуникацију, психолог и савјетница за медије, и један од панелиста, истакла је да јој је задовољство и част бити у друштву жена и инспирисати их на промјене, на преиспитање властитих увјерења и кочница.

- Ми смо те, које смо одговорне за властити живот, за то гдје смо сада, како комуницирамо, како се осјећамо, какве односе имамо. Мислим да је вријеме да престанемо упирати прстом у друге људе, мушкарце, државу и судбину и загледамо се саме у себе и кренемо даље. Понудићу конкретне "алате" да се преиспитамо, видимо гдје смо и шта све можемо – рекла је она.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 08.07.2022. 20:08
    Trla baba lan da joj prodje dan.
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 45m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 0m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 51m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 18m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 10m
    0