Održana treća panel diskusija o osnaživanju žena u Istočnom Sarajevu

08.07.2022. 19:13
1
IZVOR: katera.news

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizovao je još jednu panel diskusiju u sklopu programa “Žene za žene”, koji za cilj ima donošenje strategije osnaživanja žena u Istočnom Sarajevu i rad na sistemskom poboljšanju položaja žena u društvu.

Ovo je treća po redu panel diskusija, a vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje opštine Istočna Ilidža Božidar Novaković podsjetio je da u ovoj učestvuju žene iz javnih djelatnosti i menadžmenta.

- Sa ovom panel diskusijom završavamo ovakav vid diskusija. Već smo prikupili značajan broj inicijativa koje treba da uputimo nadležnim institucijama, a sve u svrhu poboljšanja položaja žena u društvu – rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, za program „Žene za žene” postoji interesovanje, stoga će biti organizovan i na državnom nivou.

- Naša želja je da se nastavimo sa programom i u drugim opštinama Republike Srpske – rekao je Novaković.

Koordinator programa osnaživanja žena u Istočnom Sarajevu Dragana Vučković rekla je da su sa dosadanjih panel diskusija prikupljene različite inicijative i prijednoge za poboljšanje položaja žena u Istonom Sarajevu.

- Prijedloge sa tri panel diskusije objedinićemo u jedan dokument koji će nadležnim organima biti predložen kao zvanična građanska inicijativa – rekla je Novakovićeva.

Marina Bakić, NLP trener, savjetnica za komunikaciju, psiholog i savjetnica za medije, i jedan od panelista, istakla je da joj je zadovoljstvo i čast biti u društvu žena i inspirisati ih na promjene, na preispitanje vlastitih uvjerenja i kočnica.

- Mi smo te, koje smo odgovorne za vlastiti život, za to gdje smo sada, kako komuniciramo, kako se osjećamo, kakve odnose imamo. Mislim da je vrijeme da prestanemo upirati prstom u druge ljude, muškarce, državu i sudbinu i zagledamo se same u sebe i krenemo dalje. Ponudiću konkretne "alate" da se preispitamo, vidimo gdje smo i šta sve možemo – rekla je ona.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 08.07.2022. 20:08
    Trla baba lan da joj prodje dan.
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    21h 56m
    2
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    6h 32m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    5h 48m
    0
  • Danas Markovdan
    10h 14m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    4h 28m
    0