Одузето 180 килограма ситно резаног дуван

27.04.2020. 14:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Службеници Управе за индиректно опорезивање прводе појачане активности на терену у циљу спречавања незаконите продаје дувана и дуванских прерађевина, те су тако у двије одвојене активности привремено одузели 180 кг дувана тржишне вриједности око 27.000 КМ.

- Овлаштена службеници Групе за спрјечавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Сарајево провели су оперативне активности на локалитету Града Зенице и путним комуникацијама Зеница-Жепче-Завидовићи и Сарајево-Зеница - наведено је у саопштењу УИО БиХ.

Том приликом вршене су појачане контроле возила, у циљу сузбијања нелегалне трговине акцизним производима.

Слика

- Приликом контроле моторног возила у насељу Блатуша (Зеница) привремено је одузето 120 кг ситно резаног дувана од два физичка лица. У другој одвојеној акцији, овлаштени службеници УИО су на путној комуникацији Коњиц-Сарајево приликом контроле моторног возила пронашли и привремено одузела 60 кг ситно резаног дувана од једног физичког лица. Привремено одузета роба, чија се тржишна вриједност процјењује на око 27.000 КМ, није била прописно обиљежена акцизним маркицама које издаје УИО - стоји у саопштењу.

Против особа код којих је пронађена навдена акцизна роба биће покренути прекршајни поступци  пред надлежним општинским судовима. 

Управа за неизравно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају трошаринских производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Коментари 0
Повезане вијести
У пошиљци шећера скриване хиљаде наочала за сунце У пошиљци шећера скриване хиљаде наочала за сунце
Количина робе заустављене на граници сваке године расте, да није нашла би се на интернету Количина робе заустављене на граници сваке године расте, да није нашла би се на интернету
Приходи од индиректних пореза 9,727 милијарди КМ Приходи од индиректних пореза 9,727 милијарди КМ
Најчитаније
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    20h 26m
    19
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    20h 13m
    0
  • Требевић постаје центар медицинског туризма
    14h 23m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    23h 35m
    2
  • Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце
    20h 44m
    0