Оглас за пријем 500 нових припадника у Оружане снаге БиХ

24.03.2022. 12:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Оружане снаге БиХ примиће у професионалну војну службу 500 нових припадника у почетном чину војника, а јавни оглас о пријему кандидата сутра ће објавити Министарство одбране у Савјету министара.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу трећег или четвртог степена, да нису млађи од 18, нити старији од 27 година и да испуњавају услове конкурса расписаног за одређено формацијско мјесто, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Рок пријаве је 30 дана од дана објављивања на званичној интернет страници Министарстава одбране.

Ријеч је о формацијским мјестима у Оружаним снагама БиХ која се попуњавају кандидатима из реда сва три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Пријемом дјевојака и младића у Оружане снаге БиХ, из Министарства одбране наводе да обезбјеђује останак младих људи, као и да им пружају могућност да имају изазован посао са сигурном платом.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати могуће је преузети на интернет страници Министарства одбране /www.mod.gov.ba/, као и лично или путем телефона од центара за регрутовање и транзицију у Сарајеву - 033/773-437, у Бањалуци 051/335-886, у Чапљини 036/811-084 и у Тузли 035/814-954.

Тестирања кандидата биће обављено у центрима за регрутовање у касарнама "Рајловац" у Сарајеву, "Козара" у Бањалуци, "Божан Шимовић" у Чапљини и у војној бази "Аеродром Дубраве" у Тузли.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и након завршеног интервјуа извршити избор и предложити ресором министру кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати, који успјешно заврше обуку, биће примљени у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

Пише: Маријана Миљић Бјеловук

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Недовољно и хиљаду нових војника Недовољно и хиљаду нових војника
Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 57m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 15m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 7m
    0