Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић

11.07.2024. 19:49
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, Миодраг Цановић, рекао је српским медијима након саслушања Д. Д. (50), осумњиченог за убиство Данке Илић (2) из Бора, да је он све негирао и објаснио који су сљедећи кораци тужилаштва.

- У датом року, не знамо када, биће подигнута оптужница сигурно, али у овом моменту не знамо како ће она тачно гласити јер још увек чекамо нека вештачења - рекао је Цановић за и додао:

- Немамо више сведока, једино ако се у међувремену не појави неки нови сведок. Добили смо и резултате вештачења ГПС уређаја из службеног аутомобила осумњичених за 26. март, али још увек чекамо ГПС вештачења за 27.,28. и 29. март, јер су двојица осумњичених то возило користила и та три дана. Материјалних доказа за сада нема.

Подсјетимо, сумња се да је Д. Д. са својим колегом из ЈКП "Водовод" 26. марта службеним колима у Бахјском Пољу ударио Данку Илић, послије чега су дијете убацили у кола и убили.

- Д. Д. и С. Ј. су ухапшени 4. априла, десет дана после злочина. У међувремену су се норамално понашали, наставили су да иду на посао и возе службени аутомобил, који иначе има уграђен ГПС уређај те је многуће на тај начин утврдити где се ауто кретао и колико се негде задржавао - објашњава извор.

Иначе, Д. Д. је данас у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару негирао да је убио Данку, иако је послије хапшења у тужилаштву признао злочин.

Раније је злочин негирао и осумњичени Срђан Јанковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село
Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу
Поновно саслушање осумњиченог за убиство дјевојчице Данке Илић Поновно саслушање осумњиченог за убиство дјевојчице Данке Илић
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 14m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 37m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 10m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 7m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 58m
    0