Огласио се и Фудбалски савез БиХ о хапшењима због намјештања утакмица

11.11.2019. 11:31
0
ИЗВОР: klix.ba

Челници Фудбалског савеза БиХ обратили су се јавности саопштењем у којем подржавају акцију СИПА у којој је 11 особа осумњичено за намјештање утакмица.

Како су истакли из кровне куће фудбала БиХ, ФС БиХ подржава рад СИПА, али се посебно наглашава како се истрагом обухваћају утакмице у надлежности Фудбалског савеза ФБиХ, односно да утакмице Премијер лиге БиХ нису спорне.

– ФС БиХ безрезервно подржава акције и активности свих агенција и тијела за проведбу закона у Босни и Херцеговини на откривању недозвољених и коруптивних радњи, како појединаца, тако и организованих група.

Снажно смо опредијељени и спремни пружити сваку врсту подршке и помоћи надлежним државним институцијама, кроз доступну документацију и информације којима располажемо, како би оне што успјешније радиле на откривању недозвољених и коруптивних радњи појединаца који партиципирају у раду фудбалских органа и тијела.

Без обзира на то што прве информације говоре да се ради о активностима на нивоу ентитета, који статутарно и организацијски имају потпуну аутономију у своме раду, овом приликом морамо истаћи да је у овом тренутку нанесена немјерљива штета комплетном фудбалу у Босни и Херцеговини – стоји у саопштењу ФС БиХ.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Фудбалски савез БиХ уводи ВАР систем Фудбалски савез БиХ уводи ВАР систем
Могућ повратак навијача на трибине Могућ повратак навијача на трибине
М:тел нови спонзор Фудбалског савеза БиХ М:тел нови спонзор Фудбалског савеза БиХ
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 18m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 0m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 33m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 7m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 52m
    3