Ограничена куповина брашна у продавници у Источном Сарајеву (ФОТО)

03.03.2022. 12:26
2
ИЗВОР: Катера

У једном маркету, на полици са брашном, постављено је упозорење купцима да не могу купити више од 10 килограма брашна по особи.

Овакав потез власника ове радње очигледно је због масовне потражње и куповине брашна широм Републике Српске, а у вези са тренутном кризом у Украјини.

Због рата у Украјини грађани из страха од несташице и поскупљења пшенице, самим тим и брашна, желе да на вријеме обезбиједе довољне количине.

Слика

Фото: Катера

Како преносе медији, Русија и Украјина заједно снабдијевају више од 25 одсто свјетског извоза пшенице, готово 20 одсто извоза кукуруза и 80 одсто извоза сунцокретовог уља. Украјина је највећи свјетски произвођач сунцокрета, али и кромпира, шести произвођач кукуруза и јечма, седми произвођач пшенице и уљане репице, те девета у производњи соје. Украјина производи пшеницу, кукуруз, јечам и раж на које се ослања већи дио Европе.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ww 04.03.2022. 08:40
    Slažem se!
  • Generic placeholder image
    Srboljub 03.03.2022. 13:53
    Nekadašnja ukrajina dakle proizvodi jeftine sirovine, hrani pola Evrope a narod koji proizvodi sirovine sirotinja. To je EU blagostanje koje im nude. Zato ni kod našeg naroda nema ekonomskog oporavka dok god traje kolonijalna okupacija, bez obzira ko bio na vlasti i koje mu namjere bile, bio izdajnik ili ne, bio korumpiran ili ne, stanje se neće popraviti.
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 27m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 31m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 46m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 29m
    0