Ograničena kupovina brašna u prodavnici u Istočnom Sarajevu (FOTO)

03.03.2022. 12:26
2
IZVOR: Katera

U jednom marketu, na polici sa brašnom, postavljeno je upozorenje kupcima da ne mogu kupiti više od 10 kilograma brašna po osobi.

Ovakav potez vlasnika ove radnje očigledno je zbog masovne potražnje i kupovine brašna širom Republike Srpske, a u vezi sa trenutnom krizom u Ukrajini.

Zbog rata u Ukrajini građani iz straha od nestašice i poskupljenja pšenice, samim tim i brašna, žele da na vrijeme obezbijede dovoljne količine.

Slika

Foto: Katera

Kako prenose mediji, Rusija i Ukrajina zajedno snabdijevaju više od 25 odsto svjetskog izvoza pšenice, gotovo 20 odsto izvoza kukuruza i 80 odsto izvoza suncokretovog ulja. Ukrajina je najveći svjetski proizvođač suncokreta, ali i krompira, šesti proizvođač kukuruza i ječma, sedmi proizvođač pšenice i uljane repice, te deveta u proizvodnji soje. Ukrajina proizvodi pšenicu, kukuruz, ječam i raž na koje se oslanja veći dio Evrope.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Ww 04.03.2022. 08:40
    Slažem se!
  • Generic placeholder image
    Srboljub 03.03.2022. 13:53
    Nekadašnja ukrajina dakle proizvodi jeftine sirovine, hrani pola Evrope a narod koji proizvodi sirovine sirotinja. To je EU blagostanje koje im nude. Zato ni kod našeg naroda nema ekonomskog oporavka dok god traje kolonijalna okupacija, bez obzira ko bio na vlasti i koje mu namjere bile, bio izdajnik ili ne, bio korumpiran ili ne, stanje se neće popraviti.
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 29m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 13m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 58m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 57m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    9h 3m
    0