Око 500 турских специјалаца почело да пристиже на КиМ

05.06.2023. 20:16
0
ИЗВОР: Танјуг

Око 500 турских припадника механизоване пјешадијске бригаде НАТО-а почела су да пристижу на КиМ, саопштено је данас из Алијансе.

Наводи се да ће они у почетку бити стационирани у касарни Султан Мурат, и да ће на КиМ бити стационирани докле год буде потребно.

Прошле седмице најављено да ће Турска, на захтјев НАТО, у наредна два дана послати специјалце на КиМ, који ће бити стационирани у касарни у Призрену.

- Након дешавања на Косову, батаљон командоса 65. механизоване пешадијске бригаде се распоређује на Косово - навело је турско министарство на Твитеру.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је након разговора са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом захвалио је Турској на слању појачања на Ким.

- Турска је важан и веома цијењен савезник, који даје кључни допринос НАТО-у. То укључује трупе за нашу мировну мисију на Косову, што је још важније сада, када су тензије велике - рекао је Ердоган.

У складу са мандатом према Резолуцији 1244 Савјета безбједности Уједињених нација, на КиМ се налази мисија КФОР-а која се тренутно састоји од преко 4.200 војника из 27 земаља чланица НАТО.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    23h 55m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    19h 50m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    1h 51m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    4h 31m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    16h 20m
    0