Омладина све чешће дарује крв

02.01.2020. 17:33
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Служби за трансфузијску медицину Требиње у протеклој години је забиљежен рекордан број давалаца крви, с новим активима у давалаштву.

Драган Шаренац, начелник ове службе, каже да је у новим активима давалаштва у Требињу све више младих људи, што у овој службу сматрају нарочитим успјехом, јер омладина све више постаје свјесна да је давање крви у ствари хуман гест који дарује лијек болеснима.

Доктор Шаренац напомиње да је оно што је најважније чињеница да је њихова мисија апсолутно остварена, јер је сваки пацијент у одговарајућем року добио тражену количину крви и није се десило да ико премине због недостатка драгоцјене течности.

Он је најавио да ће се у овој години интензивно радити на формирању центра за трансфузијску медицину у Требињу.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 48m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 21m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 55m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    53m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 1m
    0