"Она ће из овог изаћи као побједник"

24.02.2021. 13:47
0
ИЗВОР: srpskainfo

Мала Миња Матић, за коју је Србија, али и цијели регион скупио 2,4 милиона долара и која је добила шансу за живот јер је 12. фебруара примила "Золгенсму", почела је и са физикалним терапијама и вјежбицама, саопштили су њени родитељи.

Миња је тренутно на клиници у Лос Анђелесу, као и мала Софија Маркуљевић, која болује од исте болести.

– Драги наши, обавештавамо вас да је Миња почела са физикалним терапијама и вежбицама. Све јако лепо прихватила, резултати су јој добри и није имала нуспојаве. Свакодневно узима стероиде, који ће јој помоћи да ојача мишиће. Сада нам је неопходно само време, верујемо да ће уз труд и стрпљење све бити у најбољем реду – написали су Мињини родитељи, пише Телеграф.

– Хвала вам што сте нам пружили шансу да верујемо и боримо се. Миња вам обећава да ће из ове борбе изаћи као победник – додали су они.

  • Мала Миња примила најскупљи лијек на свијету
    12.02.2021. 11:18

    Мала Миња Матић добила је шансу за живот јер је примила најскупљи лијек на свијету - Золгенсму. Предивне вијести су родитељи подијелили на Инстаграм профилу "ЗаМињинушансу". - Сећамо се, било ј...

Регион
Мала Миња примила најскупљи лијек на свијету

Миња је њежна девојчица. Родила се 6. октобра 2019. године. Током прва три мјесеца лијепо је напредовала. Нико није могао да наслути да ће нешто кренути по злу. Родитељи су примијетили да Миња постепено престаје да помјера ноге и руке, отежано дише, слабије једе. Одмах су потражили помоћ.

Испоставило се, нажалост, да се ради о ријеткој и изузетно тешкој неуромишићној болести – спинална мишићна атрофија, тип 1. Миња је била једно од петоро дјеце за које је Србија и регион за мање од годину дана скупио по невјероватних 2,4 милиона долара. Софија, Миња, Аника, Лана и Оливер сада су на путу изљечења захваљујући томе.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 47m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 53m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 29m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 51m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 42m
    0