"Ona će iz ovog izaći kao pobjednik"

24.02.2021. 13:47
0
IZVOR: srpskainfo

Mala Minja Matić, za koju je Srbija, ali i cijeli region skupio 2,4 miliona dolara i koja je dobila šansu za život jer je 12. februara primila "Zolgensmu", počela je i sa fizikalnim terapijama i vježbicama, saopštili su njeni roditelji.

Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu, kao i mala Sofija Markuljević, koja boluje od iste bolesti.

– Dragi naši, obaveštavamo vas da je Minja počela sa fizikalnim terapijama i vežbicama. Sve jako lepo prihvatila, rezultati su joj dobri i nije imala nuspojave. Svakodnevno uzima steroide, koji će joj pomoći da ojača mišiće. Sada nam je neophodno samo vreme, verujemo da će uz trud i strpljenje sve biti u najboljem redu – napisali su Minjini roditelji, piše Telegraf.

– Hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo i borimo se. Minja vam obećava da će iz ove borbe izaći kao pobednik – dodali su oni.

  • Mala Minja primila najskuplji lijek na svijetu
    12.02.2021. 11:18

    Mala Minja Matić dobila je šansu za život jer je primila najskuplji lijek na svijetu - Zolgensmu. Predivne vijesti su roditelji podijelili na Instagram profilu "ZaMinjinušansu". - Sećamo se, bilo j...

Region
Mala Minja primila najskuplji lijek na svijetu

Minja je nježna devojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri mjeseca lijepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primijetili da Minja postepeno prestaje da pomjera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, nažalost, da se radi o rijetkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Minja je bila jedno od petoro djece za koje je Srbija i region za manje od godinu dana skupio po nevjerovatnih 2,4 miliona dolara. Sofija, Minja, Anika, Lana i Oliver sada su na putu izlječenja zahvaljujući tome.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi detalji teške saobraćajne nesreće: Tinejdžer poginuo, 36 povrijeđeno Novi detalji teške saobraćajne nesreće: Tinejdžer poginuo, 36 povrijeđeno
Težak sudar đačkog autobusa i automobila Težak sudar đačkog autobusa i automobila
Pronađena garaža puna oružja, dvojac pokušao pobjeći iz Srbije Pronađena garaža puna oružja, dvojac pokušao pobjeći iz Srbije
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    8h 55m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    7h 53m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    11h 46m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    13h 3m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    8h 7m
    0