Онлајн настава и за старије основце у Кантону Сарајево

22.10.2020. 18:19
0
ИЗВОР: СРНА

Кризни штаб Кантона Сарајево донио је нову мјеру због погоршане епидемиолошке ситуације, према којој ће ученици виших разреда основне школе од сутра наставу похађати онлајн.

Старији основци онлајн наставу похађаће до 6. новембра, док ће нижи разреди седам дана ићи у школу, а седам дана радити онлајн, саопштено је из Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево.

Одјељења нижих разреда која у редовном процесу немају више од 15 ученика не морају користити комбиновани модел.

Родитељи ученика који су изјавили да желе да њихова дјеца похађају искључиво онлајн модел наставе задржавају то право без потребе за новим изјавама, навели су из надлежног кантоналног министарства.

Сједнице стручних органа школе као и састанци са Савјетом родитеља и ученика, родитељски и информативни састанци одржавају се онлајн, а трајање наставног часа је 30 минута.

Школе које организују продужени боравак морају поступати у складу са епидемиолошким препорукама, с тим да продужени боравак ради сваки наставни дан у редовном радном времену, навели су из Министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Дванаестогодишњи ученик каменом погодио наставницу у главу Дванаестогодишњи ученик каменом погодио наставницу у главу
Ко више изостаје са наставе у Српској, основци или средњошколци Ко више изостаје са наставе у Српској, основци или средњошколци
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 6m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 13m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 55m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 33m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 5m
    0