Онлајн петиција да се фитнес центрима укине забрана рада

14.03.2021. 12:06
1
ИЗВОР: Srpskainfo

Власници фитнес центара и школица спорта у Српској огорчени су због одлуке Републичког штаба да им се забрани рад. Покренули су и онлајн петицију да се ова забрана укине.

Не стишава се бура због одлуке Републичког штаба од 4. марта којом су стопиране спортске и рекреативне активности, изузев професоналних спортских такмичења.

Грађани су кивни што им је забрањена рекреација и посао од којег неки прехрањују породицу, поручујући да је у времену епидемије најважније бавити се физичком активношћу. Трн у оку им је што истовремено угоститељски објекти раде.

Јуче је покренута и онлајн петиција са захтјевом да се укине забрана рада фитнес центрима.

- Закон треба да буде једнак за све, тако да ако се особа може заразити вирусом Sars-Cov-2 у кафићу, аутобусу, или бисокопу на исти начин као и у теретани или на базену, у том случају све бранше треба да имају или исте и једнаке рестрикције, или да раде нормално без икаквих рестрикција - наводи се, између осталог у петицији, уз напомену да људи који се баве спортом воде здрав живот, као и да су справе у теретанама удаљене више од два метра.

Потписници петиције поручују да је рекреација добра уједно и за ментално здравље, те да теретане треба да раде уз држање прописане дистанце и ограничење броја људи у објекту.

Против забране су и из школице спорта из којих поручују да су дјеца у узрасту најинтензивнијег раста дискриминисана јер им је забрањена активност. Њихову разочараност дијеле и родитељи.

 Подсјетимо да ова одлука Републичког штаба важи до 18. марта.

Министар здравља Ален Шеранић објашњавао је недавно зашто је уведена ова мјера, односно да је повод био велики број заражених у доби од 30 до 49 година. Ове мјере, каже он, усредсређене су на друштвене контакте особа из категорије највише заражених.

- Разматрали смо гдје ти грађани остварују контакте и ту се неколико мјеста уклапа, ако се не придржавају мјера. Једно од њих су спортско-рекреативне активности дјеце, јер с њима долазе родитељи и остварују међусобне контакте. Процјене су и да у фитнес центрима има највише људи у овом добу и зато смо се одлучили за те препоруке. Трећи разлог је понашање у угоститељским објектима - навео је Шеранић.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Realno 14.03.2021. 12:41
    Ako mi drzimo disrancu i pridrzavamo se higijenskih i pojacanih mjera, zasto da tamo neki neradnik drnda sprave, znoji se i dahce na ljude okolo zbog svog licnog poremecaja. Onda dodju u kafane i rasire tu bolest, ne samo koronu nego i svoje narcisoidne bicepse....A u glavama magla
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 48m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 22m
    0