Опљачкане још двије куће српских повратника у Љубожди

18.01.2024. 12:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да су у селу Љубожда код општине Исток опљачкане куће српских повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића.

Из Канцеларије су навели да је то јасна порука албанских екстремиста да они не желе да граде миран суживот и да чине све да Србе заплаше и протјерају.

- Нажалост, ни политичари у Приштини не показују добру вољу да се инциденти санкционишу. Напротив, у својим изјавама таргетирају Србе и тако генеришу насиље на терену, а сваки потез који чине служи да живот и опстанак Срба на Косову и Метохији буде немогућ - наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наглашено да Канцеларија упорно указује представницима међународних организација који дјелују на простору Косова и Метохије на угроженост српске заједнице на простору покрајине, посебно на тежак положај повратника.

Из Канцеларије су поручили да ће још интензивније наставити да се залажу за трајни мир и безбједан живот српског народа на Космету.

Током божићних празника у овом селу обијене су куће Жарка Зарића и Радомира Ристића, а на мети напада од почетка ове године нашао се и дом Миодрага Костића из Племетине, подсјетили су из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 38m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 45m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 27m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 37m
    0