Опрез због магле и клизавог коловоза

15.11.2021. 08:19
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 16 пацијената.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Пале организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11:30 до 14:30 часова на локалитету бивше фабрике  ''Фамос'' Коран.

Чајниче,

Због радова на дијелу 10 kV вода Међурјечје – Батово доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 14:00 часова потрошачима насеља: Авлија, Батово, Слатина и Каровићи.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Вишеград - Жупа, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима Влаховићи, Гостиља и Дубово.

Водоснабдијевање града уредно.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 85 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражила су 22 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице нису имале интервенција у посљедња 24 часа.

Саобраћај се јутрос одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња на маглу која смањује видљивост на путевима у котлинама, преко превоја и дуж ријечних котлина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Мостар-Невесиње, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, те на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци.

У Федерацији БиХ на дионици аутопута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно и суво вријеме, на југу Хергеговине сунчаније и топлије.

Слаба киша могућа је само понегдје, а повремених сунчаних периода биће понегдје на истоку и на планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб источни и сјевероисточни вјетар, на југу и на планинама умјерена бура.

Дневна температура ваздуха од осам до 12, на југу до 18 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница два степена Целзијусова, Хан Пијесак три, Гацко, Мраковица, Невесиње и Србац четири, Бијељина, Вишеград, Калиновик, Рудо, Соколац, Сребреница и Тузла пет, Мркоњић Град и Дрвар шест, Сарајево, Добој, Нови Град, Приједор, Рибник, Фоча и Шипово седам, Бањалука и Зеница осам и Требиње 11, Мостар 13 и Неум 14 степени Целзијусових.

У Невесињу је у протекла 24 часа пало 25 литара кише.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 42m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 10m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 20m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 52m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 11m
    0