Опрез због новог опасног изазова са "Тик Тока"

27.02.2021. 13:35
0
ИЗВОР: СРНА

Нови опасан изазов са друштвене мреже "Тик ток" стигао је на Балкан, а родитељима је упућен позив да обрате пажњу на садржај који је доступан дјеци, преноси "Спутњик".

Прва варијанта изазова је да аутомобил стаје пред пјешачким прелазом јер му је на семафору црвено. За пјешаке је зелено свјетло, а тик уз пјешачки прелаз стоји пар малољетника.

У тренутку када се пали црвено свјетло за пјешаке, таман када креће жуто па зелено за возаче, једно дијете истрчава на зебру, уради пар склекова и отрчи. Његово друштво то снима и качи на "Тик ток", јер имају материјал за нови изазов.

Друга варијанта изазова је да дијете легне на улицу док аутомобил иде ка њему. Када возач види дијете и крене да кочи, дијете и даље лежи - све док се ауто опасно не приближи. Тек тад устаје и отрчи.

То је укратко сценарио за #гхостингцхалленге који је започет у Америци крајем прошле године. Неколико дјеце завршило је у хитној помоћи јер возачи нису стигли да прикоче на вријеме.

Овај изазов у међувремену се проширио свијетом, а хрватски портал "24 сата" пише да је стигао и до Загреба и да су из Основне школе Кајзерица упозорили родитеље.

- У разговору са ученицима дошло се до сазнања да постоји нова игра која се шири међу ђацима. Она се састоји од изазова да ученик легне посред улице све док се аутомобил не примакне близу, а онда се брзо морају измаћи. Ученици су потврдили да међу њима постоје они који се тако играју - навели су из стручне службе школе.

Из ове школе су апеловали да родитељи обрате пажњу на садржај који је доступан дјеци, поготово када је ријеч о опасним активностима попут наведене, те напоменули да би требало ограничити приступ друштвеним мрежама и надзирати активности дјеце.

Портал "24 сата" преноси и свједочанство мајке која је имала несрећу да док вози учествује у том изазову. Она је испричала да јој се то догодило прије два мјесеца у Загребу када је дјечак, који је био са двије дјевојчице, истрчао пред аутомобил, направио склек и одбацио се на плочник. Дјеца су, како је посвједочила, имала 15-16 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Највећа опасност међу младима на "Тик-току" Највећа опасност међу младима на "Тик-току"
Дјечак из Гацка се повређивао, слиједио изазов са Тик ток Дјечак из Гацка се повређивао, слиједио изазов са Тик ток
Бизарни "Тик-Ток" изазови Бизарни "Тик-Ток" изазови
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 32m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 4m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 42m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 14m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 47m
    0