Општина Источна Илиџа финансира набавку школског прибора за породице са троје и више дјеце (ФОТО)

31.08.2023. 16:05
1
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа данас је уприличило пријем за породице са троје и више дјеце и самохране родитеље, те им уручило одлуке о додјели једнократних новчаних помоћи за набавку школског прибора.

Начелник Маринко Божовић рекао је да ова општина од 2017. годинеспроводећи пронаталитетну политику, пружа подршку породицама са троје и више дјеце, најприје суфинансирањем трошкова набавке уџбеника, а од 2021. године суфинансирањем набавке школског прибора.

Према његовим ријечима, Влада Српске ће уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда основних школа, које је раније набављала општина Источна Илиџа за своје суграђане, бесплатно додијелити.

- Три стотине компета уџбеника добиће дјеца која похађају три основне школе на подручју наше локалне заједнице – рекао је Божовић.

Божовић је изјавио да ће данас бити подијељене одлуке за набавку школског прибора укупне вриједности око 15.000 КМ за 92 породице.

- Због периода годишњих одмора поједини родитељи нису били обавијештени о Јавном позиву за набавку школског прибора, тако да имамо још 17 одлука у припреми – рекао је Божовић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Како истиче, све одлуке родитељи који се накнадно јаве, а испуњавају све услове, биће одобрене без обзира на временски рок.

- Када узмемо све у обзир, износ утрошених средстава ће бити знатно већи – рекао је он.

Божовић је истакао да је новина коју ће спроводити ова општина у оквиру пронаталитетне политике набавка ауто-сједалица за дјецу из ове локалне заједнице.

- Од трећег квартала ове године општина Источна Илиџа ће, поред 300 КМ које добија свако новорођенче, суфинансирати и трошкове набавке ауто-сједалица у износу до максимално 300 КМ – навео је Божовић.

Наташа Радовић, самохрана мајка двије дјевојчице, захвалила се руководству општине Источна Илиџа, истичући да финансијска ситуација у БиХ није добра, те да је сваки вид помоћи добродошао.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Aaaa 31.08.2023. 20:35
    Svaka cast nacelnice sto pomazete...ipak su djeca nasa buducnost i treba da su nam prioritet.
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 45m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 25m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 37m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 10m
    0