Општина Трново и десет школа уплатили донације за завршетак градње центра “Подржи ме- 9. јануар”

02.10.2021. 10:20
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Трново и 10 основних и средњих школа у Републици Српској први су донацијама подржали велику хуманитарну акцију Одбора за помоћ Косову и Метохије за довршетак градње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици и акцију “Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији”.

Предсједник Одбора Милорад Арлов подсјетио је да је хуманитарна акција за помоћ дјеци на Косову и Метохији промовисана 30. септембра у Основној школи “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву, која је међу првима упутила допис да ће учествовати у прикупљању помоћи.

-На позив за помоћ од локалних заједница прва је донацију уплатила општина Трново- рекао је Арлов за Срну.

Он је прецизирао да су помоћ до сада упутиле и основне и средње школе из Костајнице, Власенице, Шамца, Кравица, Требиња, Шибовске, Бијељине, Градишке и Добоја.

Захваливши свима који су до сада уплатили донације или ће то урадити, Арлов је изразио увјерење да ће до краја године број школа чији ће ученици подржати вршњаке на Косову и Метохији премашити 96, колико их је учествовало протекле године.

Арлов је рекао да се нада да ће до краја године, захваљујући хуманости добрих људи у Републици Српској, бити завршена изградња Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, намијењеног дјеци са посебним потребама.

-Ријеч је о објекту површине 714 квадратних метара и укупне вриједности 300.000 евра, а за завршетак нам је потребно нешто више од 40.000 евра- навео је предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохије, истичући да је овај пројект започет 2019. године без претходно обезбијеђених средстава.

Арлов је додао да је циљ акције да се за 164 дјеце са посебним потребама које окупља Удружење родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице обезбиједе хумани услови за дневни боравак, као и божићни и новогодишњи пакетићи за ову и још око 2.000 дјеце на Косову и Метохији.

Он је још једном позвао све школе, локалне заједнице, институције, јавана предузећа да се укључе и својим донацијама помогну српску дјецу и породице на Косову и Метохији, наводећи да донације могу бити уплаћене на жиро-рачун Одбора: 55510000341954-45.

Акција прикупљања донаторских средстава помоћи спроводи се у основним и средњим школама уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, као и у локалним заједницама.

Коментари 0
Повезане вијести
Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну акцију (ФОТО) Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну ак...
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    21h 40m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    17h 37m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    23h 44m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 58m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    19h 56m
    0