Општина Трново плаћа рату кредита паљанском Водоводу

03.10.2020. 17:58
0
ИЗВОР: сдс трново/istok.rs

Одборници скупштинске већине на сједници СО Трново одржаној 30. 9. 2020. године донијели су закључак да начелник кроз ребаланс буџета за 2020. годину обезбиједи средства за помоћ ЈП ,,Водовод и канализација“ а.д. Пале у плаћању рате кредита у износу од 59.000,00 КМ.

Претходно се ово предузеће обратило СО Трново са Захтјевом за обезбјеђивање средстава за помоћ у плаћању рате кредита код Свјетске банке.

Општина Трново нема никакву обавезу да плаћа рате кредита, јер је била са општином Пале и градом Источно Сарајево само гарант за кредит који је ЈП ,,Водовод и канализација“ а.д. Пале подигао код Свјетске банке. Ово предузеће убире приход од корисника на Јахорини за кориштење колектора које је изградило донаторским и кредитним средствима, те је дужно у складу с тим и да измирује обавезе за кредит.

Подсјећамо и да су у претходном периоду из буџета Општине Трново нелегално исплаћена средства за поменути кредит. Међутим, бивши начелник општине Трново, Мишовић је поднио тужбу те су средства враћена општини. Одборници СДС-а и ПДП-а су наравно били против овакве одлуке којом ће буџет општине Трново бити оштећен за скоро 60.000,00 КМ.

Очигледно је да је ријеч о ненамјенском и незаконитом располагању имовином општине Трново. Осим тога, ова средства могла су се искористити за подршку Дому здравља, Комуналном предузећу, санацију кровова и у друге сврхе од којих би превасходно корист имали становници Трнова, а не повлаштени појединци.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 9m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 25m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 41m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 3m
    0
  • Данас Марковдан
    13h 51m
    0