Opština Trnovo plaća ratu kredita paljanskom Vodovodu

03.10.2020. 17:58
0
IZVOR: sds trnovo/istok.rs

Odbornici skupštinske većine na sjednici SO Trnovo održanoj 30. 9. 2020. godine donijeli su zaključak da načelnik kroz rebalans budžeta za 2020. godinu obezbijedi sredstva za pomoć JP ,,Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale u plaćanju rate kredita u iznosu od 59.000,00 KM.

Prethodno se ovo preduzeće obratilo SO Trnovo sa Zahtjevom za obezbjeđivanje sredstava za pomoć u plaćanju rate kredita kod Svjetske banke.

Opština Trnovo nema nikakvu obavezu da plaća rate kredita, jer je bila sa opštinom Pale i gradom Istočno Sarajevo samo garant za kredit koji je JP ,,Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale podigao kod Svjetske banke. Ovo preduzeće ubire prihod od korisnika na Jahorini za korištenje kolektora koje je izgradilo donatorskim i kreditnim sredstvima, te je dužno u skladu s tim i da izmiruje obaveze za kredit.

Podsjećamo i da su u prethodnom periodu iz budžeta Opštine Trnovo nelegalno isplaćena sredstva za pomenuti kredit. Međutim, bivši načelnik opštine Trnovo, Mišović je podnio tužbu te su sredstva vraćena opštini. Odbornici SDS-a i PDP-a su naravno bili protiv ovakve odluke kojom će budžet opštine Trnovo biti oštećen za skoro 60.000,00 KM.

Očigledno je da je riječ o nenamjenskom i nezakonitom raspolaganju imovinom opštine Trnovo. Osim toga, ova sredstva mogla su se iskoristiti za podršku Domu zdravlja, Komunalnom preduzeću, sanaciju krovova i u druge svrhe od kojih bi prevashodno korist imali stanovnici Trnova, a ne povlašteni pojedinci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    5h 28m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    15h 46m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    15h 52m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    15h 50m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    14h 41m
    0