Општинске просторије недоступне за опозицију

19.12.2019. 11:36
0
ИЗВОР: Srpska.info

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић одбио је да изда једну од општинских просторија опозиционим народним посланицима који су намјеравали у њој да у суботу организују јавну трибину “Куда иде Република Српска?”, иако се оне деценијама користе за све јавне скупове, па и оне у организацији политичких партија.

Тврде ово у саопштењу из Општинског одбора ПДП Невесиње, наводећи да ће јавна трибина ипак бити одржана али у свадбеном салону „Милановић“ у Невесињу са почетком у 19 часова.

Учешће на трибини најавили су посланици ПДП у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић и Љубиша Крунић, као и посланик у Клубу посланика СДС Небојша Вукановић.

– Општински одбор ПДП Невесиње, као организатор догађаја, првобитно је упутио начелнику општине Невесиње захтјев за издавање једне од сала у општинском власништву у сврху одржавања скупа. На захтјев је стигао прво усмени, па онда и писмени одговор да истом не могу удовољити, јер се сале “користе искључиво за манифестације и активности у чијој организацији учествује општина” – наводи се у саопштењу.

Додаје се да је начелних Авдаловић остао при истом ставу и када је из Општинског одбора ПДП Невесиње речено да су се деценијама исте користиле за све јавне скупове, па и оне у организацији политичких партија.

– Колико је то лицемјерно понашање, а изговор начелника лажан, показује и примјер од прије два мјесеца, када је 15.10.2019. године СНСД Невесиње одржао састанак у сали Дома културе „Небојша Глоговац“, коју је ПДП, између осталих, тражио за одржавање јавне трибине, што су и објавили на званичној фб страници – истиче се у саопштењу. Додаје се да је очигледно да начелнику и СНСД Невесиње смета једна тематска трибина и разговор народних посланика са народом, само зато што се ради посланицима који дјелују опозиционо.

У саопштењу се истиче да је за вријеме трогодишње владавине на локалном нивоу СНСД у Невесињу успио подијелити народ по свим могућим питањима па чак и обиљежавању „Невесињске олимпијаде“, „Невесињске пушке“ и Митровдана.

– Упркос свим покушајима, ни народни посланици Тривић, Крунић и Вукановић, као ни ПДП Невесиње, неће бити осујећени у својој намјери да јавна трибина буде одржана. Јер ми желимо разговарати са народом и, за разлику од СНСД-ових првака у Невесињу, можемо народ погледати у очи – наводи се у саопштењу ОО ПДП Невесиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    9h 33m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 29m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 58m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    8h 33m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    5h 26m
    0